Kattints a képre!!

A Nagyecsed hódította el a Megyei Kupát, miután a – Kisvárdán rendezett – szerdai döntőben tizenegyespárbajban felülmúlta az Újfehértót.

Kupagyőztes a Nagyecsed Fotó: tudósítónktól

A két megyei első osztályú csapat csatájának körítése minden igényt kielégített: a Várkerti Stadion kulisszája, a szép zöld, pompásan festő gyep önmagában feldobhatta a feleket. A drukkerek sem hagyták cserben „fiaikat”, a meccs pedig cirógató napsütésben kezdődött, mondjuk alighanem ez érdekelte legkevésbé a főszereplőket. A vasárnap zárult bajnoki idényben mindkét összecsapás ikszre végződött, és három a magyar igazság – a kilencven perc során ezúttal sem született döntés.

Mert bár Bartha Gábor góljával a találkozó elején vezetést szerzett az Újfehértó, a második félidőt nagyon megnyomta az Ecsed, amely Somlyai Gábor fejesgóljával egyenlített. Noha az Újfehértó előtte és utána is „megdöngette” a kapuvasat, a szatmári együttes előtt is adódtak lehetőségek: az 1-1-es rendes játékidő után tizenegyespárbaj döntött, ami akárcsak a mérkőzés roppant éles „sorozatlövésben” dőlt el – a Nagyecsed javára.

Megyei Kupa: döntő

Újfehértó–Nagyecsed 1– 1 (1–0), tizenegyesekkel: 5–6

Kisvárda, 700 néző, v.: Fehér Á. Újfehértó: Dukát P. – Csáki B., Kecskeméti P. (Veres D., 75.), Petics Gy., Barta G., Szilágyi Á. (Seres K., 63.), Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Daróczi P., Jócsák D. Edző: Piskóti Zsolt. Nagyecsed: Makó P. – Sarkadi G. (Mezei B., 69.), Zámbó K., Pócsi B., Bulyáki K., Kóka R., Terdik Zs., Erdős M., Bernáth M., Angyal N. (Bulyáki A., 86.), Nyíregyházi G. (Somlyai G. 69.). Edző: Kósa József. Gól: Barta G. (12.), illetve Somlyai G. (76.)

Piskóti Zsolt: – Gratulálok a Nagyecsednek! Saját csapatomat sem tudom elmarasztalni, mindent megtettek ma is, hogy sikeresek legyünk. Győzött a jól futballozó, rutinosabb ellenfél.

Kósa József: – Változatos mérkőzés volt, melyen az első félidőben az Újfehértó akarata érvényesült, a szünet után viszont a cseréknek is köszönhetően nagyobb nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre, aminek meg is lett az eredménye. A tizenegyespárban pedig már lutri, de jól jöttünk ki belőle. Még egyszer szeretnék gratulálni a játékosoknak, hisz a tavaszi szereplésre rátettük a koronát ezzel a kupasikerrel.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .