Kattints a képre!!

Megkockáztatható, a maholnap (január 3-án lesz a születésnapja…) kilencvenötödik életévét betöltő Szolnok Ferenc a megyei futball legidősebb aktívan bajnoki mérkőzésre járó szurkolója!

Szolnok Ferenc jóban-rosszban kitartott a naményi csapat mellett Fotó: Bodnár Zsolt/háromhatárhírei.hu

Olyannyira, hogy a Vásárosnaményban élő Feri bácsi nélkül nem kezdődhet meg a megyei első osztályban szereplő helyi futballcsapat meccse – idegenben sem!

– Minden Namény-meccsen ott vagyok, az unokám társaságában akkori is megyek, ha vendégként játszik a csapat – újságolta Szolnok Ferenc, akinek mi mást kívánhatnánk, mint jó egészséget és még sok hasonló élményt. – Uram, a második világháború után, 1946-ban kezdtem el futballozni: zűrzavaros idők voltak, de a játék szeretete segített átvészelni a nehézségeket. Sajnos, harminc évesen térdsérülés miatt abba kellett hagynom, illetve nem mertem vállalni a folytatást, azóta is ott vagyok a csapat mellett. Közben egészen nyolcvan éves koromig játékvezetőként működtem, még bajnokit vezettem annyi idősen! Részt vettem a régi járási bajnokság működtetésében, sőt, főrendezőként tevékenykedtem a Namény hazai mérkőzésein, ezt a tisztséget nemrég adtam át.

Feri bácsi nagy idők tanúja, számtalan emlékezetes mérkőzésről tud mesélni, és persze, jó néhány kedvenc játékosa volt és van mostanság is a vásárosnaményi együttesben.

– A kétezres éves elején az NB III-ban szerepelt csapat jelentette a csúcsot, amelyet Farkas Béla edző irányított, na akkortájt sok szép meccset láttam. A régi játékosok közül az 50-es években itt futballozó középcsatár, Kecskés Kálmán volt a kedvencem, és van most is, akik közel állnak a szívemhez: a kis Deskó Dávidot nagyon sajnálom, hogy súlyosan megsérült, Szabó Roli ügyes fiú, Illés Peti még mindig megbízható. Hogy a hét elején lefújták az őszi idényt, hát ez feladja nekem a leckét, nehéz lesz kihúzni tavaszig foci nélkül.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .