Bekövetkezett, amit már jó ideje sejteni lehetett: véget ért egy korszak Nyírbátorban, a legutóbbi szezon nyolcadik helyén záró NB III-as csapat megszűnik! Ez immár hivatalosnak tekinthető, annál is inkább, mivel lejárt a határidő, az anyagi gondoktól gyötört egyesület pedig nem adta be nevezését a harmadik vonal következő idényére.

Ez a kép immár mementó: megszűnt az NB III-ban vitézkedő csapat! Fotó: facebook

Sőt, az is tényként kezelendő, hogy elölről kezdve, új alapokon a megyei harmadosztályban indul a Bátor. Mindeközben a felnőttkeret tagjai sorban távoznak, mint arról több hírben beszámoltunk, jó néhány játékos talált már magának csapatot. Idő kérdése, hogy a többiek is elkelnek, nincs ugyanis mire várni.

– Amit már biztosan elmondhatok, az egyesület adminisztratív és dokumentációs hiányosságok miatt nem tud elszámolni a TAO-támogatással az Magyar Labdarúgó-szövetség felé – közölte Máté Antal, nyírbátori polgármester. – Ebből következik, hogy bezárult a kapu, a csapat nem indul az NB III-ban, ami egyben az egyesület végét is jelenti. Ezzel egy időben elölről kell kezdeni mindent, ami számunkra a megyei harmadosztályú szereplést engedélyezi. A sportot szerető bátori személyekre építve alakul meg egy új egyesület, amelynek támogatását biztosítjuk, a szakmai munkába viszont nem kívánunk beleszólni.

Ugyanakkor a Sényő-Carnifex folytatja szereplését az NB III. Keleti csoportban, a klub annak rendje és módja szerint elküldte nevezését.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .