Kattints a képre!!

November elején – Döge régiójában, a 4-es főút 322-es kilométerszelvényénél – halálos kimenetelű közúti baleset történt, amelyben két megyei futballista is súlyos sérülést szenvedett.

Ebből az autóból emelték ki Resán Attilát – élve Fotó: Winkler András

Akárhogy is fáj, nem ez volt az egyetlen hasonló kimenetelű karambol, amikor a régió amatőr labdarúgásához kötödő személyek ültek a ronccsá tört gépjárműben, sőt életüket is vesztették. Egy szürke, 2016 január eleji napon egy szatmárnémeti magyar férfi előzésbe kezdett Nyíregyháza és Napkor között, amikor frontálisan összeütközött egy szemből érkező autóval, amit történetesen Resán Attila, a Kemecse megyei első osztályú egyesületének jelenlegi elnöke vezetett. A román férfi belehalt sérüléseibe, míg a vétlen szakvezető csak a jó szerencséjének köszönhetően másodszor született: túlélte a „kalandot”, bár felépülése így is hosszú hónapokig tartott.

A következő esztendőben, pontosabban 2017 októberében tragikus kimenetelű közúti balesetben, harminckét évesen hunyt el Czifrák Roland, a Nagyecsed játékosa, aki korábban a Balkányt, a Tiszalököt és a Tiszavasvárit erősítette. „Czifi” szombaton még bajnoki meccsen lépett pályára, majd hétfőn végzetes előzésbe kezdett Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között.

Grigore Popan jó nevű futballistának számított: a román légiós Mátészalka után öt szezont húzott le a Nyíregyháza Spartacus együttesében, majd – 2009 telén – a megye egyes Nyírcsaholyhoz igazolt. Az akkor harmincnégy éves csatár hét meccsen hét gólt szerzett, mígnem Csenger után „elszállt” egy kanyarban és a helyszínen meghalt.

A sor nyilván nem teljes, de már így is sok(k)…

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .