Kattints a képre!!

A Mándok szárnyalása nem ősszel, sokkal inkább márciusban kezdődött, amikor Kocsis János munkába állt a megyei első osztályú csapatnál. Akkortájt nem állt éppen jól a brigád szénája, amelyet a tizenkettedik helyen táborozva a kiesés szele is meglegyintett. Aztán minden jóra fordult.

A mándoki csapat fejlődése megkérdőjelezhetetlen Fotó: tudósítónktól

Az előző évadban a középmezőnybe kapaszkodott fel a Kocsis-legénység, az aktuális idényben pedig egyenesen az élre rakétázott. Az pedig már soha nem derül ki, mi lett volna, ha az utolsó három fordulóra nem dől ki Gyüre Tamás, aki így is vezeti a bajnoki góllövőlistát, miközben – az összesen három mérkőzést elbukó Mándok – kétszer is kikapott ebben az időszakban.

– Optimista voltam rajt előtt, mert a tavaszi idény második felében már látszott, hogy milyen emberek alkotják a csapatot – mélyedt a közelmúltba Kocsis János, a Mándok edzője. – Mondhatni, nehéz időszakon jutottunk túl, a szűkös létszám fokozta a problémát: előfordult, hogy tíz mezőnyjátékos állt rendelkezésre, de innentől mindenki olyan fegyelmezetten, felelősséggel tette a dolgát, ami átlendített minket ezeken a gondokon, mindez pedig eredményességgel párosult. Ez megfelelő alappal szolgált az őszi idényre, emellett próbáltunk úgy igazolni, hogy jó szereplésben reménykedhessünk.

Kocsis János személye, munkája megkerülhetetlen tényező, amit – nem túlzás kijelenteni – a megyei fociközegben mindenki megsüvegel. De…

– Én kevés lettem volna ehhez! – szögezte le a tréner. – Ha a srácok nem lennének nyitottak, nem úgy állnak hozzá a futballhoz, ahogy, akkor semmi nem történik. A meccseken törekedtek arra, hogy maximálisan megfeleljenek annak, amit hétközben gyakoroltunk. Az őszi teljesítményt nagyban megalapozta, hogy a vezetők nagyon jó feltételeket biztosítottak a nyári felkészüléshez: a 12. fordulóig olyan edzésmunkát tudtunk végezni, amiből egyértelműen profitálhattunk. Az idény vége már nem mindig a fociról szólt, de erre nem akarok fogni semmit. Korai még a jövőről beszélni, annyi bizonyos, a keret együtt marad, természetesen, ha lesz lehetőségünk egy-két emberrel erősítenénk, de nem mindenáron: csak olyan játékos jöhet szóba, aki beilleszkedik, és képes segíteni.

Mándoki mutatók

A Mándok megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnokság állása: 1. Mándok 15  11  1  3  38–15  23

Hazai pályán:  8 7 – 1 24–6 21

Idegenben:     7  4 1 2 14–9 13

Házi góllövőlista. 16 gól: Gyüre Tamás. 6 gól: Bokor Márk. 4 gól: Baglyos Levente, Matyi Zoltán. 2 gól: Csercsa Gergő, Matyi Zsolt. 1 gól: Jánvári Dániel, Jene Gábor, Nagy Ádám. Öngól: Bökönyi Levente (Ibrány).

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .