Kattints a képre!!

Van, ami állandó. A futsal NB II Keleti csoportban megkerülhetetlen tényező a csengeri csapat, amely évek óta betonbiztos tagja a közvetlen élmezőnynek. Az alapszakasz hétfő este lecsengett első köre után konkrétan a tabella élén nyomulnak a szatmáriak, meglehetősen patent mutatókkal.

A csengeri futsalcsapat és a helyi utánpótlás teszi teljessé a hazai meccsek hangulatát – a szurkolók hathatós támogatásával Fotó: Lőrincz Zsolt

Magasan a legtöbb gólt hintették a kilenc eddigi fellépésen: Barcsay Márk tizenhat góllal vezeti a vonatkozó rangsort, Lengyel Marcell – aki aligha babonás – tizenhárom „dugóval” a második a listán, éppenséggel a tizenhat éves Balogh Alex kereken tíz találata is megsüvegelendő.

– Személy szerint volt bennem félsz, mert az előző idény utolsó fordulójában elbukott bajnoki cím bizonytalanságot szült, ráadásul a nyári nagypályás átigazolási időszak mindig rejt magában kockázatot – merült a részletekbe Szilágyi Sándor, a Csenger Futsal edzője. – Szerencsére sikerült a keretet együtt tartani, így az eddig nagyszerűen teljesítő játékosokkal mentünk neki ennek az idénynek. Ugye, ami nem öl meg, az megerősít: a fiúk ugyanazzal a lelkesedéssel vágtak neki, mint korábban, és tulajdonképpen egy négyből négyes győzelmi szériával indítottunk, miközben csaknem negyven gólt szereztünk.

Mi lesz a krisztusi korral?

– Október közepén, egy pénteki napon a Rubeola ellen idegenben becsúszott egy vereség, ami az előzmények ismeretében borítékolható volt, utána viszont visszatért minden a régi kerékvágásba. A bravúrnak számító tiszaföldvári döntetlen mellett ezen kívül csak győzelem szerepel a nevünk mellett. Jönnek a „visszavágók”, nem titkolt célunk, szeretnénk az alapszakaszt megnyerni, és felsőházi rájátszásban ismét a dobogóért harcolni. Igazán akkor lennék boldog a szezon végén, ha Mándi Laci két bajnoki aranyéremmel ünnepelné a krisztusi korba lépést!

Nem rúgják rá az ajtót…

– Persze, az addig vezető út nagyon nehéz, pláne, hogy szokás szerint az anyagiakban sem dúskálunk: egy-két támogatót leszámítva, finoman fogalmazva, nem törik rám az ajtót a szponzorok… Pedig az elmúlt években talán már bizonyítottuk, kicsivel több törődést érdemelnénk. Örömteli, hogy hétről hétre ismét egyre több szurkoló látogatja a csapat meccseit, szerencsére Szatkó vezérletével most is megvan az a mag, amely különleges hangulatot teremt a hazai mérkőzéseken, amiről nem túlzás, messze földön beszélnek. Szintén boldogsággal tölt el, hogy a csengeri gyerekfocistáknak hatalmas élmény, hogy a pályára kísérhetik Barcsayékat a hazai meccseken, helyben is tudunk példaképeket felmutatni számukra.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .