Kattints a képre!!

Az élvonalbeli futsal bajnokság tizennegyedik fordulójában megyei összecsapást rendeztek: a nyírbátori együttes az A Stúdió-Nyíregyházát fogadta – hétfő este.

Gagyi Sándor, a Stúdió kapusa megszolgálta a mezőny legjobbja elismerést Fotó: Dankó Zsolt

Mivel a felek egyaránt a felsőházi rájátszásra jogosító helyek eléréséért hajtanak, nem babra ment a játék. A hazaiak a megszokott felállásban kezdtek, a vendégek viszont kénytelenek voltak megbolygatni soraikat: Dávid Richárd és Kovács Róbert eltiltás miatt hiányzott. A csillárokon azért nem lógtak, mert az már lejárt lemez, egyébként fullra megtelt a nézőtér: a csarnok népe egy igazán különleges alakítást láthatott, Öreglaki Norbert fejesgóllal (!) szerzett vezetést a Stúdiónak, ami ebben a sportágban minden, csak nem megszokott.

Nagy iramban gyűrték egymást a csapatok, a kapusok viszont lehúzták a rolót: Dobi Attila, a Bátor „portása” egy kisbüntetőt is hárított a szünet előtt. A túloldalon pedig Gagyi Sándor csaknem mindent védett (aki egyszer kapitulált, a második, kisbüntetőből kapott gólnál a becserélt Petró Martin bizonyult tehetetlennek, majd a változatosság kedvéért ő is fogott egy „büntivel” felérő közeli szabadrúgást…), miközben a második félidő elején Gregory duplázta meg a különbséget, majd a kettős emberelőnyt kihasználva három „fára” duzzadt a vendégek előnye. A kiállítások és a nyíregyháziak hatékony játéka „megfogta” a házigazdákat, így az izzó légkörű találkozó hajrájára már nem maradt izgalom. Biztosan kerekedett felül a Stúdió, míg a parádézó Gagyi Sándornak minimum pacsi jár. Mindemellett a Szabók gólpárbaját is a látogatók játékosa, nevezetesen Szabó Lajos nyerte – a bátori Steven ellen.

Futsal NB I: 14. forduló

Nyírbátori SC–A Stúdió-Nyíregyháza 2–8 (0–1)

Nyírbátor, v.: Tamás P., Muhari G. Nyírbátor: Dobi A. – Szabó S., Szentes B., Varga D., Sánta J. Csere: Opre R., Vincze Sz., Bartha B., Hadházi S., Csorvási Á., Orosz D., Mizsei Z., Szucsányi S., Csoma A. Edző: Elek Gergő. Nyíregyháza: Gagyi S. – Öreglaki N., Gregory, Kovács Á., Maneca. Csere: Petró M., Szabó L., Krajnyák Zs., Kovács G., Urr D., Kovács E., Lakatos L. Edző: Lovas Norbert. Gól: Szabó S. 2 (egyet kisbüntetőből) illetve Szabó L. 3, Gregory 2, 2, Maneca 2, Öreglaki N. Kiállítva: Szentes B., Hadházi S. (mindkettő a 28. percben)

További eredmények: Veszprém–Kecskemét 3–2 (1–1), DEAC–Berettyóújfalu 2–2 (1–1), Haladás–Maglód 5–0 (4–0), Magyar Futsal Akadémia–Újpest 2–5 (1–0).

A bajnokság állása: 1. Haladás 36 pont, 2. Veszprém 29, 3, Berettyóújfalu 27, 4. A Stúdió-Nyíregyháza 26, 5. Kecskemét 26, 6. DEAC 20, 7. Nyírbátor 19, 8. Újpest 17, 9. Aramis 14, 10. Maglód 10, 11. PTE-PEAC 7, 12. Magyar Futsal Akadémia 4.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .