Kattints a képre!!

Tiszta apja fia. És ebből még valami szép is kisülhet. Illés Zsombor, a Baktalórántháza tizenhat éves üdvöskéje a fater nyomdokaiba lépett: góllal debütált a megyei másodosztályú csapat szombati tuzséri fellépésén.

Illés Zsombor (jobbról) édesapja, Ilu nyomdokába lépett – immár a felnőttek között góllal bemutatkozva Fotó: magánarchívum

Itt akkor visszaforgathatjuk az idő kerekét: Illés László, a baktai futball aranykorszakának emblematikus alakja, aki mindmáig az egyesület kötelékében nyomja az ipart. Az ötvenegy esztendős Ilu szabadrúgásai anno kisebbfajta pánikot váltottak ki az ellenfelek soraiban, jó néhány bombagólt őriznek a krónikák.

– Apu ott volt, Kozma Attila elnök úrral nézték a meccset és persze, velem együtt nagyon örült – taglalta Illés Zsombor, aki eredendően belső védő, a Tuzséron 4-1-re megnyert bajnokin viszont középpályásként vetették be a 80. percben, majd a „dudaszó” pillanatában elsült a lába. – Előtte azt mondta, ha középpályásként állok be, 30 méternél ne gondolkozzak, próbáljak gólt szerezni: hallgattam rá, bár csaltam egy kicsit, 18 méterről sikerült betalálni. Utána kerestem, de nagy hirtelen nem találtam a nézőtéren, így Molnár Levente játékos-edzőhöz futottam. „Ügyes vagy, kicsi” – erre emlékszem, ezzel fogadott.  Este aztán kitárgyaltuk apával, akit láttam régebben focizni, mindig inspirált, mert sok sikerben volt része, amiért tett is rendesen. És hát jobban nem igazán lehetett volna bemutatkozni a „nagyok” között, plusz rengeteget jelentett, hogy a barátaimmal egy csapatban futballozhatok.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .