Kattints a képre!!

A Pikoló Söröző csapata családi napot tartott hétvégén – hagyományteremtő szándékkal  – a Piros tanyán.

Családi nap, Pikoló módra Fotó: tudósítónktól

– Nagyon régen felvetődött már bennünk az az ötlet, hogy egy ilyen napot tartsunk, ahol a játékosok, szurkolóink és azok családtagjai egyszerre, egy helyen iszogatnak, vacsoráznak, sportolnak és mulatnak – közölte Czene Lajos a Pikoló Söröző kispályás labdarúgó csapat vezetője. – Nagy szerencsénk, hogy nem csak a csapat tagjai, hanem a feleségek, barátnők is jó kapcsolatot ápolnak egymással, így a jó hangulat borítékolható volt. A csapat tagjai nem most találkoztak először: egészen 1998-ig kell vissza tekinteni, amikor is Vitamin Kft. néven először egy csapatban szerepeltünk. A játékosok közül Krizsanovszki András, Ványi Zsolt és jómagam a mai napig aktívan játszunk, a testvérem Czene Zoltán és Major Sándor pedig már szögre akasztották a csukát, de  mai napig szurkolói a kispályás brigádnak. Amikor 2001-ben a Vitamin Kft. már nem akarta a csapatot tovább szponzorálni, a testvérem viszont nem akarta, hogy ez a jó kis baráti társaság szétszéledjen, ezért Shamrock néven tovább folytattuk.

– Ez az időszak egészen 2013-ig tartott, amíg Zoli szponzorált minket, majd amikor átadta egy másik tulajdonosnak a Shamrock-ot, azt csak egy feltétellel tette: a kispályás csapatot tovább kell szponzorálni. Így is történt, egészen 2017-ig. Ebben az időszakban 35 serleget sikerült nyernünk. Változtak az idők, később Borbás Róbert (Mazsi) üzemeltette a Pikoló sörözőt és ő sem engedte, hogy ez a baráti csapat szétessen és ezért nagyon hálásak vagyunk neki! Fiatalítani is kellett, és bátran mondhatom, nagyszerű srácaink vannak, akik nem csak játéktudásukkal és alázatukkal, de emberségükkel és barátságukkal is kivívták az „öregek” szimpátiáját. Bár Mazsi után már a második tulajdonosa van a Pikolónak, de csak úgy adhatták tovább, hogy a csapatot is megörökli. És Balázs László úr, ennek a kötelezettségének maximálisan eleget is tesz, amit nagyon köszönünk neki. Eredmények, barátság, család: 2017-től kezdve négyszer nyertük meg a nyíregyházi kispályás teremlabdarúgó bajnokságot. Tavaly pedig salakon is az „A” csoport bajnokai lettünk. Az előző években is dobogón végeztünk, ami nem kis bravúr, hiszen rengeteg jó csapat van a bajnokságban. Bátran kijelenthetem, hogy a sikerünk kulcsa az egység. Nálunk soha nincs a másikra egyetlen hangos szó sem.

– Akkor sem, ha potyagólt kapunk és akkor sem, ha valaki üres kapura lő mellé. A csapatunk erőssége a barátság. Ennek jegyében hatvan fővel rendeztük meg az első hivatalos Pikoló családi napot, amit a csapattagjaink párjai szerveztek meg. Strandröplabdáztunk, lábteniszeztünk, fociztunk, asztaliteniszeztünk, számháborúztunk, amit a gyerekek is nagyon élveztek. Az estét Bernáth Zoltán barátunk által elkészített vacsorával és tánccal zártuk.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .