Kattints a képre!!

Az NB III-ba jutásért kiírt osztályozó első mérkőzésén a Kállósemjén 8–3-ra kikapott a REAC otthonában, ami után sokan a megyei bajnokság „beárazásáról” kommenteltek.

Kiegyensúlyozottságot tekintve nem áll rosszul a „mi” bajnokságunk Fotó: Kupeczné Czirják Ildikó

Való igaz, a „mieink” súlyos vereséget szenvedtek, de talán mégsem eszik olyan forrón a kását. Keddi fejlemény ugyebár, hogy a Hajdúszoboszló visszalépett a harmadik vonalbeli szerepléstől, így a nyolc osztályozós párharc valamelyik vesztese számára talán – hangsúlyozandó talán – megnyílhat az út a feljutásra. Két éve – hasonló esetben – az MLSZ százalékszámítás alapján kérte fel a Hidasnémetit, a borsodi bajnok éppen a Tarpát egy ponttal megelőzve válthatott osztályt.

Mindez csak azért érdekes, mert ezúttal is történhet ilyen, és bizony a Kállósemjén szénája nem áll jól ebben a tekintetben. A szabolcsi bajnok az egyik legkevesebb pontot (65 pont, 28 meccsen) szerezte az előző idényben, míg például a hajdú-bihari Monostorpályi (72 pont, 30 meccs) százalékosan is jobb ebben az összevetésben. De – hasonló mérkőzés számnál – a borsodi Cigánd (69 pont, 28 meccs) is előrébb áll ezen a listán. Mondjuk, a két csapat éppen egymás ellen játszik, így valamelyik értelemszerűen feljut.

Ugyanakkor ez is jelzi, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei „élvonal” kiegyensúlyozottságban alighanem még mindig az egyik legerősebb az országban. A bajnok csak a legritkább esetben kerül hetven pont környékére, ami már eleve hátrányt jelent a többi riválissal szemben. Vagy fordítsunk a dolgon: az aktuális idény végén sereghajtó, tizenötödik helyen záró Nyírmeggyes huszonkét pontot gyűjtött, miközben a hajdúsági utolsó, a Debreceni Sportcentrum-SI hármat – úgy, hogy két mérkőzéssel többet is játszott, mínusz 174-es gólkülönbség mellett! A borsodi Tokaj hét ponttal kullogott a tabella alján, a vasi Bük szerény négy pontot kasszírozott, ugyancsak harminc bajnoki fellépésen.

Most akkor melyik is igazán erős küzdelemsorozat?

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .