Kattints a képre!!

A Budapest-bajnokság második helyezettje, a patinás múltú REAC lesz a Kállósemjén ellenfele az NB III-ba jutásért kiírt osztályozón. Az első mérkőzést vasárnap a rákospalotaiak otthonában, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Danó Zsolt és a semjéni csapat magasra tette a mércét Fotó: Három határ hírei

A fővárosi egyesület az idén életbe lépő új szabály következtében próbálkozhat az osztályozón: a BLSZ bajnokság első helyezettje, az Unione FC ugyanis nem adott be NB III-as licenszkérelmet. Ugyanakkor nem meglepő módon, a REAC keretében több korábban az élvonalban is szerepelt futballista neve is felbukkan: a szezon során húsz alkalommal kapuba találó, ezzel magasan házi gólkirály Pölöskei Péter, illetve Pantelis egyaránt pályára lépett a Ferencváros színeiben. Ezzel együtt az erőviszonyokat nehéz belőni, az viszont egyértelmű: a semjéniek igyekeznek olyan eredményt kicsikarni a fővárosi összecsapáson, hogy a hazai visszavágón reális esély mutatkozzon a párharc megnyerésére.

A feljutás két mérkőzésen dől el, amennyiben a második találkozót követően szükség lesz rá, 2×15 perces hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj dönthet.

NB III-as osztályozó: első mérkőzés (vasárnap: 17.30)

Rákospalotai EAC–Kállósemjén

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – Maximálisan komolyan vesszük ezt a kihívást is, szerintem egy nagyon jó mérkőzésre van kilátás. Úgy tudom, sokan elkísérnek minket, és a tét miatt nyilván szép számú közönség előtt léphetünk pályára. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, mindemellett tisztában vagyunk azzal, hogy a REAC nagyobb múlttal rendelkező klub, fontos számára a feljutás, viszont mi sem szeretnénk elengedni ezt a lehetőséget. Két meccsben gondolkodunk, ennek megfelelően okosan kell futballozzunk, arra törekedve, hogy a visszavágóra minél kedvezőbb helyzetbe hozzuk magunkat.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .