Kattints a képre!!

Nem szoktak csak úgy, bajnoki meccsen tizenhat éves srácokat bevetni kapusposzton, ez a tapasztalt, harcedzett játékosok terepe. De ez azért nem szentírás.

Dankó Zoltán élt a lehetőséggel, fiatal kora dacára bizonyított Fotó: magánarchívum

A fényeslitkei stáb sem ragaszkodott mereven az íratlan szabályhoz, olyannyira nem, hogy a megye kettő Nyírerdő csoportban szereplő csapat a tizenhat éves Dankó Zoltánnal a kezdőben lépett pályára a Szabolcsveresmart elleni zárófordulóban. Aligha bánták meg a merésznek tűnő húzást, a szezont a tabella tizedik helyén befejező együttes 5-1-re nyert az idegenbeli összecsapáson. Ebből már sejthető, az ifjú titán egyáltalán nem sült fel, sőt! Többek közt 11-st is hárított.

– Szombat délután tudtam meg, hogy kezdeni fogok, kicsit meglepett, de próbáltam a feladatra koncentrálni – merült a részletekbe Dankó Zoltán, a Litke tini kapusa. – Azt viszont nem tagadom, hogy rendesen izgultam, mert még soha nem kaptam ekkora lehetőséget, bár ősszel, a Tiszakanyár ellen már beálltam egyszer, amikor az ellenfél 6-0-ra vezetett, de ez mégiscsak más volt. Segített, hogy a csapattársak biztattak, azt mondták: csak nyugodtan, úgy tegyek mindent, mint az ifiben. A meccs elején sikerült fogni egy ziccert, ami megnyugtatott, jót tett az önbizalmamnak. A lefújás után először a játékvezetői asszisztens jött gratulálni, már az is nagyon jól esett, majd az öltözőben mindenki dicsért, gratulált, apukámnak is, aki szinte mindig kint van a meccsünkön, sokan gratuláltak, szóval minden stimmelt. A tesóm, Ferenc is focizik a nagycsapatban, csak most sérülés miatt kimaradt. Egy kicsit sajnálom, egyszer már játszottunk együtt az ifiben, de egyértelmű, hogy itt nagyobb élmény lett volna!

Videó: Dankó Zoltán, a Fényeslitke kapusa tizenegyest is hárított az utolsó bajnokin

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .