Kattints a képre!!

Az eredeti programtól eltérve, a Csenger már csütörtökön pályára lépett a futsal NB II. Keleti csoport felsőházi rájátszásának tizedik, egyben zárófordulójában a Dunakeszi otthonában. A tét pedig nem kisebb volt számára, mint a bajnoki cím megszerzése!

A csengeri csapat nagy esélyt szalasztott el Fotó: Lőrincz Zsolt

Dunakeszi nem a szomszédban van, ez egyszer azonban sokan nekivágtak a több száz kilométeres túrának. A Csengerből, no meg a megye más településeiről autóbuszba, kocsiba pattanók jóvoltából „hazai” közegben érezhették magukat a vendégek. Persze, nem is mindennap játszanak ilyen jelentőségű mérkőzést a szatmáriak, akik – a hétfői Maglód elleni felejthetetlen rangadó behúzásával – az első helyre tornázták fel magukat, a képlet pedig innentől rémegyszerűnek tűnt: már döntetlen esetén is zsebben az arany, ikszre játszani viszont maga az életveszély ebben a sportágban.

Nem elhanyagolható tényező hajtotta malmukra a vizet, végre kiegyenesedtek a sorok: hosszú eltiltást követően Bakó Tamás és Fejes János is „visszaszállt”. Úgyhogy a csillagok együttállása sokat ígért, mindazonáltál – bár a tabellán negyedik házigazdának – nem osztott-szorzott különösebben, azért beleálltak a meccsbe.

A Keszi szerzett vezetést, amire hárommal válaszoltak (1-3) Mándi Lászlóék, sokan már ekkor legszívesebben lefújták volna az egészet… Lassan morzsolódtak a percek, holott tengernyi idő volt még hátra, miközben olykor önfeláldozó védekezéssel, kapusbravúrokkal sikerült tartani az előnyt. A második félidőre hamar kivonultak a csengeriek, a Pest megyeiek ráérősen tértek vissza a parkettre, és azonmód öt a négy elleni játékra váltottak. A húzás bejött, legjobbjuk, a pöttöm Milavecz Kevin előbb egyenlített, kisvártatva negyedik „dugóját” is bevarrta (5-4). Most lett csak igazán melege mindenkinek, futni kellett az eredmény után, ezúttal bezzeg rohant az idő, de már összeesküdött a sors a vendégek ellen. Amíg nekik semmi nem sült, a Keszi – egy kihagyott büntetőt követő – szerencsés góllal tovább hizlalta a különbséget (6-4), és már csak két perc maradt a csodára – az iksz kiharcolására. Barcsay Márk bebombázott „büntije” még reményt adott, de leketyegett az óra. Azon a bizonyos banánhéjon elcsúszott a Csenger…

Mivel információnk szerint a később kezdő Maglód a második játékrészben fölényesen vezetett a Gyöngyös ellen, végleg elszállt a sansz.

Futsal: NB II., Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 10. forduló

Dunakeszi–Csenger Futsal 6–5 (3–4)

Dunakeszi, v.: Juhász D., Muhari G. Csenger: Makay Z. – Mándi L., Barcsay M., Gaál K., Lengyel M. Csere: Cséke M., Fejes J., Bence L., Balogh P., Balogh Á., Katona P., Pankotai I., Bakó T., Zán B. Edző: Szilágyi Sándor. Gól: Malaecz K. 4, Temesi N., Romhányi B., illetve Barcsay M. 2, Balogh P. 2, Mándi L.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .