Kattints a képre!!

A Nyírtét is beállt azon csapatok sorába, amelyek soha, netán a régmúltban nyertek bajnokságot. A kilencszáz lelkes település a megyei harmadosztály Szabolcs csoportjában szerezte meg az aranyérmet, a hétvégi záróforduló eredményeitől függetlenül.

a nyírtéti csapat is sporttörténelmet írt a bajnokság megnyerésével Fotó: tudósítónktól

Annyiból nem váratlan a történet, hogy az együttes több olyan futballistát vethet be, akik magasabb szinten sem a „futottak még” kategóriát képviselték, plusz a huszonhat gólnál tartó Soós Dávid, vagy éppen a tizennyolc találatot jegyző Ráti Gergő villanásaira bármikor alapozhat. Mindazonáltal a feljebb lépés illúzió.

– Húsz éve dolgozom az egyesületnél, és nem emlékszem arra, hogy a csapat valaha is bajnokságot nyert, talán valamikor korábban, de az nagyon régen lehetett – taglalta Farkas György, a Nyírtét edzője, leginkább pedig mindenese. – Tavaly elhunyt Soós Pista, ő edzőként is ténykedett, ráadásul ugyancsak két évtizede itt volt, vele beszéltem meg másfél éve, hogy megpróbálom a csapatot úgymond irányítani, aztán meglátjuk. Ősz végén a második helyen fordultunk, és a tavaszi nyitányon nyertünk az addig első Nyírtelek ellen idegenben, akkor már reménykedtünk benne, hogy legalább egy dobogós helyet megcsíphetünk. Amit elértünk terven felüli, amihez nagyban hozzájárult, hogy jól igazoltunk: olyan embereket sikerült hozni, akik magasabb osztályban is szerepeltek, nem is akárhogy.  Ettől függetlenül nem tudjuk vállalni a feljutást, aminek legfőbb oka, hogy túlságosan kicsi a falu, ha összeszámolom, talán két-három gyerek jöhetne szóba, így az ifit képtelenek lennénk összeszedni.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .