Kattints a képre!!

Semmire nincs garancia. Egy még oly nyugodt alaptermészetű embert, mint Jakab Csabát is leterítette az egészségügyi probléma, ami nem válogat. A Nyírcsászári megye hármas csapatának kapusa, edzője, elnöke – egyszóval mindenese két hete szívinfarktust kapott, ezt, mint utólag kiderült, lábon hordta ki.

Jakab Csaba túl a megpróbáltatáson: jól tette, hogy időben fordult orvoshoz Fotó: magánarchívum

A kereken negyven esztendős sportember jelentős ideje együtt él cukorbetegségével, ami nem hátráltatta, teljes energiával tette dolgát, a munka mellett a futballra is koncentrálva. A jövőben viszont alighanem lassítani kénytelen a tempón.

– Dolgoztam, közben mellkasi fájdalmat éreztem, lényeg a lényeg, gondolkoztam rajta, hogy elmegyek a háziorvoshoz – ecsetelte az eseményeket Jakab Csaba. – Hamar rá kellett jöjjek, jól tettem, mert a doki csinált egy EKG-t, ami nagyon nem tetszett neki, továbbküldött kardiológushoz, aki ugyancsak megvizsgált és már mondta, hogy ebből katéterezés lesz. A másnapi vérvétel eredménye nagyon rossz lett, így bekerültem a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, innen az intenzívre, majd megműtötték. A legfurcsább: habár az utóbbi időben a terheléstől, a fizikai munkától elfáradtam, amúgy soha nem fájt semmim, ehhez képest a dokik elképedtek, hogy milyen rosszak a leleteim. Első fali szívinfarktusom volt… Most is jól vagyok hál’ istennek, igaz, egy ideig pihenésre lesz szükség. És, persze valamilyen szinten el kell gondolkozni a hogyan továbbról. A focit csinálni fogom, csak finomabban, elkel a segítség… Mindenesetre köszönetemet szeretném kifejezni a családomnak, no meg a III. belgyógyászati kardiológia orvosainak és ápolónőinek!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .