Kattints a képre!!

Az alkatrészek idővel elkopnak, a fogaskerekek felújításra szorulnak. Kató István, az Ibrány megyei első osztályú csapatának edzője – régóta tervezett – térdműtéten esett át a napokban: a beavatkozás sikeres volt, a szakvezető hamarosan hazatérhet, felépülése után pedig visszatér a kispadra.

Kató István túl a műtéten, visszavárja az ibrányi csapat Fotó: magánarchívum

Mindaddig a Tisza-partiak két rutinos futballistája, Buka Bence és Kiss Péter irányítja a felkészülést, míg Kató István – a tervek szerint – a bajnokság tavaszi folytatásában állhat ismét munkába. A hatvankét éves sportemberről annyit feltétlen érdemes megjegyezni, már csak a fiatalabb korosztály kedvéért: jelentős játékos pályafutása során mindvégig hű maradt az Ibrányhoz, illetve katonaként a legendák ködébe veszett NB II-es nyírteleki ASE-t erősítette. Akiről Lelt József – idevágó információ, hogy ötvenöt évesen éppen az Ibrány II.-höz igazolhat – is áradozott: „Kató! Fú, de jó focista volt, csodáltam!”

– Protézist építettek be a jobb térdembe, amivel három-négy éve küszködtem, a doki egyértelműen megmondta: csak a műtét segíthet! – árulta el a kórházi ágyról időnként már felkelve Kató István. – Sajnos, közbejött a Covid, emiatt csúszott minden időpont, a lényeg, hogy túl vagyok rajta. Az biztos, régen olvastam ennyit. Aktív játékosként egyszer eltört a jobb lábam egy Biri elleni meccsen, egyébként elkerültek a súlyosabb sérülések. Most viszont tartottam a beavatkozástól, mint mindenki, de szerencsére nem történt semmi baj. Természetesen várom, hogy hazamehessek, lehet, gyorsabb lesz otthon a felépülés. A lelkiismeretem nyugodt: megcsináltam a hathetes edzéstervet, bízom benne, hogy a srácok megfelelő hozzáállással, keményen odateszik magukat. Négy edzőmeccset terveztem, amelyeket remélem, le is fogunk játszani.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .