Kattints a képre!!

Az év ünnepeltjei címet a megyei futball két ikonikus alakja érdemelte ki. Október 26-án hetvenedik születésnapján köszöntötték Kozma Józsefet, a Nyíregyháza korábbi aranycsapatának közönségkedvenc játékosát.

Az emlékek mellett a család, az unokák szeretete táplálja Kozma Józsefet Fotó: magánarchívum

A Nyírkércsen született, a pályafutását a helyi együttesben kezdő, a Várpalotai Bányászban, katonaként a Honvéd Latinca SE-ben, majd fénykorában – négy szezonon keresztül – az akkori Nyíregyházi VSSC színeiben szereplő, az aktív játékot pedig a Baktalórántházában befejező Kozma Józsefet makacs térdsérülés akadályozta meg a még fényesebb karrier befutásától. „Kicsi” vagy „Mózes”, kinek mi tetszik jobban a ráaggatott becenevek közül, már azzal beírta magát a sportág térségi történetébe, hogy – 1980-ban a Diósgyőr elleni hazai találkozón – a Szpari első élvonalbeli gólját szerezte! A 20 000 néző előtt rendezett összecsapáson a közelmúltban elhunyt Cséke György bombája biztosította be a piros-kékek 2-0-s győzelmét. Aki ott volt, sosem feledi ezt a meccset.

Október végén a vajai Kun Miklós töltötte be nyolcvanadik életévét! Miki bácsi mindmáig aktív, a megyei másodosztályú vajai ifjúsági csapatot irányítja, nem is akármilyen sikerrel. A jeles dátumról, persze nem feledkeztek meg: a vasárnapi, Szabolcsveresmart elleni bajnoki előtt köszöntötték az egyesület elöljárói, illetve a települést vezető polgármester, a srácok pedig a pályán aratott 2-0-s győzelemmel járultak hozzá az ünnepi pillanatokhoz.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .