Kattints a képre!!

Az év megyei focisztorija címet – alighanem vita nélkül – egy merőben szokatlan szeptemberi akció érdemelte ki. Poénnak indult, majd fokozatosan lovalta bele magát mindenki, csütörtök délutánra pedig biztossá vált: péntek hajnali 3.30-ra írták ki a Biri megyei másodosztályú csapatának edzését! Ami sportágtörténeti mozzanat, sőt a világfutballban is párját ritkító esemény.

A viharszünetert kihasználva hajnalban lépett akcióba a Biri csapata Fotó: tudósítónktól

Igazán tökös cselekedet egy amatőr együttestől, amelynek tagjai közül jó néhányan a pályáról egyenesen a munkahelyre siettek. Szóval nem kis áldozatot hoztak az ügy érdekében. Az előzményekről annyit: Dankó Zsolt brigádja számára heti két tréning jelenti a bajnokság közben előírt menetrendet, az annak rendje és módja szerint megtartott keddi gyakorlást követően viszont kiderült, csütörtökön, miként pénteken sem találtak olyan időpontot, ami mindenkinek megfelelt volna. Mármint napközben. Hogy legyen, mint legyen: a sűrű üzenetváltások közepette jött „az akkor csináljuk hajnal négykor” – viccnek szánt felvetés. Innen fordult komolyra a téma, mivel többen „ráharaptak” az ötletre. Annyi módosítással, hogy egyéni kérelem – mert ötkor már dolgozni kell! – miatt félórával korábbra hirdették meg a kezdést.

A limit tíz fő volt, a létszám pedig viszonylag hamar összeállt. A „kemény mag” az éj leple alatt, 3 órakor startolt – a kocsiban stílszerűen szólhatott volna a Hobo Blues Band klasszikusa: A 3.20-as blues… – Újfehértóról, a többiek Biriben csatlakoztak: nem nehéz kimatekozni, akadt, akit már fél háromkor kidobott az ágy. Az arcok kicsit – vagy nem annyira kicsit – gyűröttek voltak, de a lényeg: az edzés szakadó esőben, a viharszünetet kihasználva lement, mire „mi” felkeltünk”, ők már letudták a penzumot. Hát, kalapot le, hölgyeim és uraim!

…és a slusszopoén: a Biri vasárnap győzött a bajnokesélyes Kótaj otthonában!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .