Kattints a képre!!

Több, mint hét éve, hogy Sunyi lelépett a futballszínpadról: utolsó – ófehértói színekben történt – előadása után legördült a függöny, a csatár eltűnt a reflektorfényből.

Ványi Zsolt rendszerint rendeletetési helyére, a kapuba postázta a labdát Fotó: magánarchívum

Ványi Zsolt – őt illeti a fenti becenév, amiről később még szó lesz – immáron negyvenhét esztendős, ami nem lenne kizáró ok, mint megannyi hasonszőrű kortársa, még bőven akciózhatna a pályán.

– Az Ófehértó után hívtak több csapathoz, de edzésre nem tudtam volna már járni, enélkül pedig nem láttam értelmét a folytatásnak – nyomatékosította Ványi Zsolt. – A Postánál dolgozom, a munkahelyi elfoglaltság is közbeszólt, úgyhogy ennek vége lett. A becenév? A bátyámat Sanyinak hívják, aki korábban szintén focizott: amikor a nyíregyházi 14-es sportiskolába jártunk, ő hamarabb került oda, ott Sanyi-Sunyinak hívták, ne kérdezze miért, aztán én lettem a Kis Sunyi, ami rajtam ragadt. Nem bántam, hamar megszoktam.

Sunyi pályafutása során meglehetősen sok csapatot „érintett”: Sényőn mindjárt két korszakhoz adta nevét. A nyitószakasz igazán emlékezetesen alakult: előbb a megye egyben, majd az NB III-ban nyert bajnoki címet az együttes tagjaként, egy éves NB II-es szereplést követően a klub feloszlott, Ványi Zsolt pedig a  Kertváros, Kemecse után tért vissza az újjáalakult Sényőhöz. Majd a Szakolyban és a Nyírtelekben mutatta meg: stílszerű hasonlattal élve, a postás kétszer, ő többször „csengetett” az ellenfél kapujánál.

– Az első sényői korszak felejthetetlen, mondjuk Knoblok Sanyi és az „öreg” Kapacina Valer mellett nem volt egyszerű bekerülni a csatársorba, ugyanakkor jó kis brigád volt, és hát nyertünk ezt-azt. De én mindenhol jól éreztem magam, szerencsére Szakolyban és Nyírteleken is sikerült bajnoki címet szerezni, ráadásul gólkirály lettem a megye egyben. Most is követem az eseményeket, ezen kívül kispályázni járok a régi csapattársakkal, olykor meccsre is megyek a haverokkal. Sajnos, lassan elkopnak az ismerősök a pályáról, persze, ez az élet rendje.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .