Kattints a képre!!

A futsal NB I. tizenhatodik fordulójában a Nyírbátor – csütörtök este – a Berettyóújfalu elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatta bajnoki szereplését.

A zöld mezes nyírbátori együttes a berettyóújfalui katlanban igyekezett helytállni Fotó: tudósítónktól

Ahogy az divatba jött hasonló esetben, ide tökéletesen passzol: a felek nem azonos célokért küzdenek, a hajdúságiak a dobogós helyezésért, az újonc nyírségiek a bennmaradásért hajtanak. Eme tény alapjaiban határozta meg az esélyeket, még akkor is, ha a Berettyó zsinórban három elbukott meccs után a hatodik helyre zuhant vissza a tabellán. Mindenesetre a bátoriak masszívan ellenálltak, egészen az első félidő hajráig, amikor vezetést szereztek a hazaiak, mégpedig egy lecsorgó labdából, meglehetősen szerencsés módon. A folytatásban is nagyot küzdöttek a vendégek, de a találkozó hajrájához közelítve tovább növelte előnyét a házigazda. Így a hátralévő csaknem öt percben kockáztatni kényszerült a Baksa-legénység, a kapus levitele, az öt a négy elleni játék nem járt eredménnyel, bár ezért a vereségért senkit nem érhet szemrehányás.

Az ugyancsak a forduló programját képező A Stúdió-Nyíregyháza–Haladás (2–4) mérkőzést korábban játszották.

Futsal NB I.: 16. forduló

Berettyóújfalu–Nyírbátor SC 3–0 (1–0)

Berettyóújfalu, 197 néző, v.: Borbás B., Kakuk Sz. Nyírbátor: Tóth K. – Faragó L., Szentes B., Siska G., Csoma A. Csere: Opre R., Szabó S., Szucsányi S., Kerekes M., Molnár R., Mizsei M., Lakatos L., Hadházi S., Orosz D. Edző: Baksa Csaba. Gól: Matheus, Nagy I., Rafinha

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .