Kattints a képre!!

Egyelőre villámkarriert „fut” Haga Amanda: a Nyírség NSC tizennégy éves csatára tavaly májusban igazolt az egyesülethez, amelynek – öt góljával – legeredményesebb játékosa volt a megyei leány U17-es bajnokág őszi idényében.

Haga Amanda az emléktorna gólkirályaként Fotó: Tóth Péter

Ráadásul a december elején – a nyíregyházi Filo Sportcentrumban – rendezett 1. Kósa János-emléktornán ugyancsak elhódította a gólkirályi címet. Szóval érzi a kaput, és meglehetősen merész terveket szövöget, mottója pedig: „Nincs időm arra gondolni, hogy menyire fáj, csak futni van időm.”

– Kiskorom óta vonzott, amikor a három öcsém focizott én is beszálltam, még örültek is, hogy velük játszom, aztán néztek, ahogy „felcsaptam” a labdát a kapuba – vágott a közepébe Haga Amanda. – A suliban a kisegítő tanár, Hudák Karolina fedezett fel, ő javasolta, hogy vegyem komolyan, igazoljak a Nyírséghez, ahol Tóth Péter az edzőm, ő is motivál, bátorít. Szeretném, ha még beleírná, Sós Noémi a tesitanárom, aki egyben a példaképem: felnézek rá, nagyon sokat tanulok tőle. Nem hiába példaképem, ő is a Nyírségben játszott, a mai napig ámulok, bámulok, hogy milyen fantasztikus dolgokat tud. Amúgy mindig is csatár akartam lenni, gólokat rúgni, aztán valamikor nagyobb csapatban szeretnék futballozni, eljutni az NB I-ig. Ja, persze, ez a fiúknak sem egyszerű, a lányoknak meg pláne…

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .