Kattints a képre!!

Katona György súlyos sérülést szenvedett a hétvégén – az újfehértói sportcsarnokban rendezett – 1. Kósa János-emléktornán.

Katona György csaknem teljes mozdulatlanságra ítéltetett Fotó: magánarchívum

A korábban az élvonalban szerepelt, majd több megyei együttest erősítő, jelenleg a Várda Labdarúgó Akadémián edzőként dolgozó, valamint cigándi színekben futballozó csatár a szombat esti csoportmérkőzések során vált szenvedő alannyá, olyannyira, hogy gyakorlatilag életmentő beavatkozásra szorult.

– Elindultam a labdával, kiosztottam két kötényt, a második után ütköztünk ellenfelemmel, ami előfordul a játék hevében, és aki azóta elnézést kért a történtekért – ecsetelte az eseményeket a tornán a Kétbal együttesében parkettre lépő, harmincötödik születésnapját januárban ünneplő Katona György. – Lent maradtam a földön, majd megpróbáltam tovább játszani, de nagyon szorított a mellkasom. Amikor hazaértem, a párom szorgalmazta, hogy jöjjünk be a nyíregyházi kórházba, ahol a röntgent követően a doki azt mondta: azonnal meg kell műteni, mivel összeesett a jobb oldali tüdőrész, ezt légmellnek hívják és nem viccből találta ki… Azt is megjegyezte, ha otthon maradok, hajnalban valószínűleg mentőre lett volna szükség, mert összeomlik a légzésem. Bevezettek egy csövet a tüdőmbe, ami azóta is bennem van: nem részletezem, mennyire fájt a beavatkozás, talán annyi, nem kívánom senkinek az érzést. Ha minden jól alakul, karácsonyra kiengednek. Egyelőre mozdulatlanul kell feküdnöm, legfeljebb a telefont tudom olvasgatni, azt is csak óvatosan, legalább egy hónap kihagyással jár az egész. Egyébként óriási lelkesedéssel vagyok a sportág iránt, ami nem változik, de lehet ez egy jel, hogy kicsit lassítani kell!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .