Kattints a képre!!

Talán nem túlzás kijelenteni, a régió egyik legnagyobb teremlabdarúgó eseménye lesz a péntek este kezdődő (17 óra) 1. Kósa János-emléktorna, amelyen negyven együttes lép színre az újfehértói sportcsarnokban.

Jelentős eseménynek ígérkezik az emléktorna Fotó: szervezők

Kósa János csaknem egy esztendeje, 2021 december 28-án hunyt el, miután elkapta a koronavírust: lélegeztetőgépre került, de nem adta fel a küzdelmet egy percre sem. Olyannyira nem, hogy két napja már szabadon lélegzett, kommunikált, állapota bizakodásra adott okot, az ötvenhét éves sportember szervezete azonban mégis feladta a hosszú, kimerítő csatát.

A teljes hétvégét felölelő rendezvény „dandárja” szombaton, leginkább pedig vasárnap lesz: a zárónap vívják természetesen a döntőt, amelyet – a tervek szerint – 18 óráról játszanak, de ennek időpontja csúszhat, ami szinte kivédhetetlen egy ilyen volomenű megmozduláson. Kiváltképp, hogy betétprogramként előbb Nyírség NSC–Nyíregyháza Spartacus női meccset (14.30), büntető rúgóversenyt, majd Nyírség Copy–Szpari öregfiúk (16.30) gálamérkőzést iktattak be a szervezők. Utóbbi találkozón – többek közt – Balogh Zoltán, Göncz Bertalan, Márton István, Törtei Tamás, Ovszijenko Volodimir és Szatke Zoltán is szerelést ölt.

A tornára nevezett a Sényő NB III-as csapata, mindemellett gyakorlatilag a megye krémje képviselteti magát a mezőnyben, ráadásul az ország többi részéről is érkezhetnek neves futballisták.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .