Kattints a képre!!

A futsal NB I. tizenötödik fordulójában a Nyírbátor – péntek este – az ugyancsak újonc Magyar Futsal Akadémia elleni hazai mérkőzéssel folytatta bajnoki szereplését.

A zöld mezes bátori csapat nem várt vereséget szenvedett Fotó: tudósítónktól

A tabellán elfoglalt helyezések alapján dupla szorzójú meccset játszott a nyírségi legénység, amely két pontos hátrányát igyekezett eltűntetni közvetlen riválisával szemben. Az alsóházi rájátszás során – mert nem vállalunk rizikót annak leírásával, hogy mindkét csapat a kiesés megúszásért vívott küzdelemben lesz érdekelt – közel sem mindegy, a felek milyen pozícióból rugaszkodnak majd neki a szezon mindent eldöntő szakaszának. Ami tény: a szeptemberi „odavágót” csúnyán elbukta a Bátor, amely talán ezen is felbuzdulva nagy elánnal kezdett: Szentes Bíró Tamás tíz másodperc elteltével vezetést szerzett! Noha gyorsan jött az egyenlítés, Szentes Bíró másodszor is beköszönt, kisvártatva Szabó Steven hizlalta a különbséget (3–1).

De egyáltalán nem dőlhettek hátra a hazaiak, mert még a szünet előtt ismét egalizáltak a szívósan küzdő vendégek, így a második félidőben indulhatott minden elölről. A folytatásban pedig – először a mérkőzés során – a házigazdák kerültek, mi több mindjárt háromgólos hátrányba (3–6), ami a legrosszabb forgatókönyv megvalósulásával fenyegetett. Kockáztatni kényszerült Nyírbátor: az öt a négy elleni játék hatékonyan működött, Csoma Alpár, utóbb Szentes Bíró harmadik góljával felcsillant az esély legalább a pontszerzésre, a fiataloktól hemzsegő fővárosiak azonban kihúzták a végét – nyertek. Ez pedig nagyon nem hiányzott…

Futsal NB I.: 15. forduló

Nyírbátor SC–Magyar Futsal Akadémia 5–6 (3–3)

Nyírbátor, 197 néző, v.: Szabó P., Szűcs L. Nyírbátor: Opre R. – Faragó L., Szentes B., Hadházi S., Csoma A. Csere: Tóth K., Kása B., Szabó S., Szucsányi S., Kerekes M., Siska G., Mizsei M., Lakatos L., Orosz D. Edző: Baksa Csaba. Gól: Szentes B. 3, Szabó S., Csoma A., illetve Lőrincz M. 4, Simon Á., Boznánszky G.

A bajnokság állása: 1. Haladás 35 pont, 2. Veszprém 34, 3. Aramis 31, 4. Berettyóújfalu 30, 5. Kecskemét 29, 6. DEAC 28, 7. Újpest 20, 8. A Stúdió-Nyíregyháza 15, 9. Magyar Futsal Akadémia 12, 10. Nyírbátor 7, 11. Rubeola 5, 12. ELTE-BEAC 4

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .