Kattints a képre!!

Sajtos András, a Ladányi TC megyei másodosztályú csapatának edzője nem verte soha nagydobra, bár a hozzá közel állók számára cseppet sem meglepetés, hogy a lovaglás a hobbija. Bár ez talán több is annál.

Sajtos András, mostanság az Irisz nevű „táltost” lovagolja Fotó: Kósa Zoltán

A hatvanhárom éves szakvezető számára – természetesen a futball mellett – gyermekkora óta a paripák körül forog a világ, erről a jó szokásáról pedig mindmáig nem mondott le.

– A nagyszüleim tartottak lovakat, amelyeket kölyökként vittük itatni, tizenkét évesen pattantam az egyik hátára, akkor még szőrén ültük meg – merült a témába Sajtos András. – Már elmúltam negyven, amikor sikerült saját állatot venni: a Fáraó nevű fekete herélt tizenöt évig központi szerepet játszott életemben. Közben Mándokon működött egy lovasegyesület, jártunk bemutatókra, versenyekre, szép emlékek kötnek ehhez az időszakhoz, ja és persze, én is fiatalabb voltam. Jelenleg egy Irisz nevű lovat lovagolok, már amikor a szabadidőm engedi: Kósa Zoltán régi barátom „táltosa”, arról nevezetes, hogy 2017-ben részt vett Budapesten a Nemzeti Vágtán, sőt, első helyen végzett a „sztárfutamon”. Ez egyébként olyan dolog, hogy végigkíséri az ember életét, azért hozzáteszem, jó erőnlétet igényel: én már csak tudom, mert egy hosszú ügetés után garantált a két napos izomláz.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .