Kattints a képre!!

Vásárosnaményból indult, mestersége címere: játékvezető. Ami Szlávik Csenge esetében ugyebár nem alapvetés, elvégre ifjú hölgyek körében nem éppen divat felcsapni sporinak – naná, nem nyúlszívűeknek való vidék. Mármint a futballközeg.

Szlávik Csenge motivált, egyben megküzd azért, hogy elfogadják a pályán Fotó: kisvardafc

Csenge tizennégy évesen kezdett el focizni Naményban, majd az érettségi után Debrecenben folytatja tanulmányait, így az aktív játékkal kénytelen volt felhagyni, de a labdarúgás világából nem akart kiszakadni.

–  Az egyetem miatt edzésre nem tudok járni, viszont a futballt nagyon szeretem, úgy voltam vele, kipróbálom magam játékvezetőként – merült a témába Szlávik Csenge, aki 2021 augusztusában vizsgázott, tehát több, mint egy esztendeje aktívan bíráskodik. – Motivált vagyok, persze, volt már rossz tapasztalatom a pályán, de nem igazán veszem fel, amit mondanak: egyik fülemen be, a másikon ki. Na, azért nem mindig ilyen egyszerű… Az biztos, nőként duplán meg kell küzdeni azért, hogy elfogadjanak, pedig ugyanannyit teszünk érte, mint a férfiak, talán, mert egyesekben szinte kódolva van, hogy a bíró csak kutyaütő lehet. Ha értek is kellemetlenségek, egyáltalán nem ment el a kedvem, igyekszem tanulni, folyamatosan fejlődni, hogy minél magasabb osztályban működhessek.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .