Kattints a képre!!

Új edző, jó néhány frissen igazolt futballista és persze távozók: eseménydúsan telt a nyár Szalkán. A megyei első osztályú egylet kerete jelentősen átalakult, és bár a népballada szerint „Mátészalka gyászban van, mert Gacsaly Pista halva van” – annak tán még a legendától övezett lókötő is tapsikolna, hogy a szatmári csapat betyárosan teljesített ősszel.

A mátészalkai csapat két fronton is kivágta a rezet Fotó: mmtk

Olyannyira, hogy a Kiss-legényég nagyon megnyomta a szezon második felét: utolsó kilenc fellépéséből nyolcat megnyert, és a nagyecsedi iksz is több, mint vállalható. Mindezt megspékelve a Magyar Kupa-szerepléssel: az MMTK az országos főtáblán is ment egy kört, majd „elhozta” az NB I-es Újpestet, amellyel – háromezer néző előtt! – játszott.

– Ahogy elkezdem a munkát, most is azt tekintettem a legfontosabbnak, mint korábban Ibrányban, hogy az öltözői légkör, hangulat családias legyen, mert annak vagyok a híve: úgy lehet eredményesen dolgozni, ha megfelelő partnerként kezeljük a játékosokat – Kiss Tamás, a Mátészalka júliusban kinevezett trénere. – A szezon eleje kicsit felemásra sikeredett, amit véleményem szerint a kupamenetelés nagyban befolyásolt, egyben nagy elismerés jár valamennyi játékosnak, hogy egy Újpestet el tudtunk hozni Szalkára, ami szépszámú közönségünknek alighanem nagy élményt jelentett. A bajnokság második felére kiegyenesedtünk, ekkorra állt igazán össze a csapat: nyilván minimális mértékben csalódottak vagyunk, mert egy gólon múlt a dobogós helyezés, de van még tizenöt forduló tavasszal, ami esélyt kínál az előrelépésre. Természetesen szeretnénk megköszönni a vezetőségnek az eddigi támogatást és, hogy mindig, mindenben tudunk rájuk számítani!

Szalkai szilánkok

A Mátészalka megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás: 4.  Mátészalka  15  10  2  3  26–10  32

Hazai pályán:  8  7  1  –  19–5 25

Idegenben:     7  3  1  3   7–5  10

Házi góllövőlista. 5 gólos: Lyáh Artúr. 4 gólos: Magyari Máté, Szokolai Márk. 3 gólos: Bodó László, Drabik Milán. 2 gólos: Gergely M. 1 gólos: Budaházi Levente, Huszti Péter, Sárosi Máté, Szántó Zoltán. Öngól: Babják Csaba (Nagyhalász)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .