Kattints a képre!!

Nagy Dávid ott folytatta, ahol „nálunk” abbahagyta – csak éppen egy házzal arrébb. A harminchárom éves csatár húsz góllal vezeti a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztály vonatkozó listáját. Ami ugyebár az előéletét tekintve szinte természetesnek hat: többszörös gólkirály, aki a nyáron az Ibránytól igazolt a jelenleg a tabella tetején feszítő cigándi együtteshez.

Nagy Dávid, továbbra is lendületben Fotó: Oláh Patrik/cigandse

Ahhoz a csapathoz, amelyben erős a szabolcsi szál, Paulik István személyében például nyíregyházi kötődésű szakember tölti be az edzői posztot, miközben a játékoskeretben is bőven akadnak olyanok, akik szerepeltek mifelénk. És hogy mennyivel másabb a közeg? Nos, sok mindenben…

– Az utazási távolságok jóval nagyobbak: a legrövidebb út az a tokaji meccsig tartott, ami így is egy óra Cigándról – jelezte mindjárt a legszembeötlőbb különbséget Nagy Dávid. – Az Ózd mostanában Putnokon játssza a hazai mérkőzéseit, oda is két órát kell buszozni: majdnem olyan, mintha NB III-as túrákra kellene menni. Idegenben kevesebb néző előtt játszunk, otthon szerencsére többen járnak ki. Az is igaz, az időjárás sem volt mindig kedvező, emellett hogy is mondjam, a körülményekkel olykor meg kell birkózni, de ezen a szinten ez nem annyira meglepő, Cigándon viszont ilyen szempontból sincs probléma. A bajnokság annyiban másabb, hogy Szabolcsban kiegyenlítettebb a mezőny, az ősz a végén játszottuk a rangadókat, jelenleg a Sajóbábony, a Felsőzsolca számít a legnagyobb riválisnak. Szóval számomra is sok az újdonság, a beilleszkedéssel korábban és most sem volt gond, ráadásul nagyon jól sikerült a felkészülés, és lekopogom elkerültek a sérülések. Úgy vagyok vele, legyen meg a meccsenkénti gólátlag, ez harminc gólt jelent összesen, persze nem fogok rosszabbul aludni, ha több lesz… Aztán kiderül, ez mire elég.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .