Kattints a képre!!

Már egy 11-es hárítása is vastagon kimeríti a bravúr kategória fogalmát, Pindzsula Péter viszont még rátett egy lapáttal: a Nagydobos kapusa mindjárt két büntetőt védett ki az Encsencs elleni idegenbeli megye kettes bajnokin.

Pindzsula Péter számára alighanem sokáig, talán örökre emlékezetes marad az encsencsi fellépés Fotó: Sánta Dorina

Mindannyiszor a második félidőben domborítva, mégpedig meglehetősen necces szituációkban. Előbb csapata 1-0-s, majd 2-0-s vezetésénél, amikor éppenséggel még senki nem vett volna mérget a győzelemre. Pláne, ha bármelyik beakad… Mindenesetre a Nagydobos 3–1-re nyert, és még lehet egy dobása a – tabellán második – Csengersima elleni őszi pótmeccsen.

– Ilyen még nem történt, olyan már igen, hogy két 11-est ítéltek ellenünk, de „csak” az egyiket sikerült hárítani – merült a témába Pindzsula Péter, a Gémtech csoportban szereplő, az előző héten edzőváltáson átesett dobosi együttes kereken harminc esztendős hálóőre. – Feldobott, hogy az elsőt kivédtem: sejtettem, de nem lehettem biztos benne, hogy a bal sarokra rúgja az encsencsi srác. Utána mindenki a nyakamba csüngött, úgy kellett őket leráncigálni, nehogy elcsesszük, mert jött a hazai szöglet. A másodiknál szerencsém volt, hogy majdnem középre érkezett a labda, lábbal vissza tudtam nyúlni. Külön jó az egészben, hogy lélektani pillanatokban segíthettem, annál is inkább, mivel mély gödörben voltunk, az utóbbi időben semmi nem jött össze a csapatnak. Egyébként ősszel akadt olyan gól, amit bár nem kentek rám a többiek, de belül éreztem, hogy ezt lehetett volna fogni. De hát a kapussors már csak ilyen. És persze, megköszönöm Sánta Dorinának, hogy felvette a tiziket, legalább lesz mit nézegetni…

Videó (Sánta Dorina): Pindzsula Péter először, másodszor – tizenegyesek hárítása az Encsencs elleni mérkőzésen


Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .