Kattints a képre!!

A futsal NB I. tizenegyedik fordulójában a Nyírbátor – hétfő este – a Debreceni EAC elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatta bajnoki szereplését.

A fehér mezes bátoriak bátran támadtak, öt gólt szerezve maradtak alul Fotó: tudósítónktól

A nyírségiek legutóbb – az ugyancsak újonc ELTE-BEAC legyűrésével – kozmetikáztak eddigi produkciójukon, mindazonáltal a hajdúsági egyetemisták ellen a tisztes helytállás érdekében is fel kellett szántaniuk a parkettet. A felsőházi rájátszást érő hatodik helyen táborozó DEAC ugyanis jóval „combosabb” alakítással, háromszor annyi pontot (18) gereblyézett össze, mint a Bátor.

A három exdebreceni – Faragó Lajos, Siska Gergő, Szentes Bíró Tamás – frontembert kezdőként bevető vendégek a csaknem egy óráig tartó első félidőben szívósan ellenálltak: a hazaiak ugyan 4–1-re elhúztak, majd a játékrész rendkívül eseménydús hajrájában háromszor is büntetőt rúghatott a Baksa-brigád. Előbb Szabó Steven, kisvártatva Szentes Bíró hibázott, mígnem Szabó Steven harmadszor – immár – nagybüntetőből szépített, sőt még a szünet előtt Szentes Bíró minimálisra szűkítette a hátrányt. A kifejezetten jól muzsikáló nyírbátori csapatban továbbra is a Szabó Steven, Szentes Bíró duó vitte a prímet, akik kétszer is egalizáltak a folytatásban (5-5), a DEAC kolumbiai légiósa, Deiby azonban hátára vette csapatát és két gyors góllal lerendezte a mérkőzést. A talán a szezon legjobb teljesítményével előrukkoló látogatókat nem érheti szemrehányás a vereség miatt, erre az alakításra lehet építeni a bajnokság hátralévő részében.

Futsal NB I.: 11. forduló

DEAC–Nyírbátor SC 8–5 (4–3)

Debrecen, 218 néző, v.: Deme R., Kondákor. Nyírbátor: Opre R. – Faragó L., Szentes B., Siska G., Kerekes M. Csere: Tóth K., Nagy Zs., Rácz M., Szabó S., Molnár R., Szucsányi S., Lakatos L., Hadházi S., Orosz D. Edző: Baksa Csaba. Gól: Deiby 3, Nagy B., Thiago, Szabó Á., Vass O., Harmati T., illetve Szentes B. 2, Szabó S. 2, Siska G. Kiállítva: Nagy B., illetve Lakatos L.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .