Kattints a képre!!

Hajzer Zita 2022-ben csatlakozott a megyei játékvezető családhoz, ő mesél az élményeiről.

Hajzer Zita nagy célokat tűzött ki maga elé Fotó: szabolcsjb

Minden évben szervez alapfokú játékvezető tanfolyamot az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Játékvezető Bizottsága, melynek sikeres elvégzése után a hallgatók megkezdhetik aktív pályafutásukat. Azért, hogy a 2022 decemberben induló új tanfolyamhoz is sokan kedvet kapjanak, egy 2022-ben vizsgázott és azóta működő kollégát, Hajzer Zitát kérdeztünk tapasztalatairól.

Mikor vizsgáztál?
A játékvezetői vizsgát 2022. tavaszán tettem le, április 7-én volt a záróvizsgánk.

Miért választottad ezt a pályát?
Ezt a karrierlehetőséget a sport és a futball szeretete miatt választottam, azonnal jelentkeztem a tanfolyamra a www.jatekvezetpleszek.hu oldalon, amikor megláttam a felhívást.

Milyen volt a tanfolyam?
– A tanfolyam egy jelentős részét az akkori vírushelyzet miatt online tartották. Szerintem ez az oktatási forma is jól működött, minden kérdésünkre választ kaptunk, az oktatók mind segítőkészek voltak, érthetően magyarázták el a szabályokat.

Hogyan tudtál beilleszkedni a játékvezetők közé, ki és/vagy mi volt ebben segítség?

– A beilleszkedéshez nyitottnak kell lenni, számomra ez nem volt nehéz feladat. A JB vezetősége ráadásul minden újonc spori mellé felkért egy már működő, rutinos játékvezető kollégát, hogy segítsen minket mindenben. Ez egy nagyon jó módszer arra, hogy gond nélkül a csapat részévé válhassunk akár néhány hét alatt. A kapcsolattartónk igyekszik minden kérdésünkre válaszolni, nyugodtan fordulhatunk hozzá.

Hogy tetszik a játékvezetők élete, a szakma?
– A mérkőzések irányítása nagy koncentrációt, önuralmat, folyamatos fizikai felkészültséget igényel. Ezeknek köszönhetően nem csak a pályán leszünk többek, hanem hozzátesz a mindennapi életünkhöz is. Szeretem a kihívásokat, így a játékvezetésben is nagy célokat tűztem ki magam elé.

Mik az eddigi tapasztalataid?
– Az eddigi tapasztalataim pozitívak, adott a lehetőség a feljebb lépésre, minden azon múlik mennyi időt és energiát tudok szánni rá. Mind hobbi szinten, mind magasabb szinten működni akaró embereknek ajánlom, ne tántorítson el senkit sem a kora, sem a neme.

– Miért ajánlanád másoknak a játékvezetést?
– A játékvezetést azért ajánlom, mert egy teljesen új világ nyílik meg az ember életében. Annak, aki szeret sportolni és szereti a focit, mindenképp megéri kipróbálnia magát, hisz a tanfolyam egyáltalán nem drága és csupán heti egy alkalmat vesz igénybe. Nagyon sok jó embert ismerhetünk meg a játékvezetés által, és egy nagyon jó közösség részesei lehetünk! A vizsgával nem ér véget a közösség építése, hiszen rendszeres kapcsolattartás működik, heti szinten központi edzésen lehet részt venni és közös kiértékeléseket is tartunk, ahol el tudjuk mondani egymásnak tapasztalatainkat, kérdéseinket.

(szabolcsjb.hu)

JELENTKEZZ MOST ONLINE!
www.jatekvezetoleszek.hu

HÍVJ MINKET, VAGY ÍRJ ÜZENETET!

06301717874
jvtoborzasszabolcs@gmail.com

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .