Kattints a képre!!

A sors néha kegyetlen tréfát űz: egy még oly életerős, tettre kész embert is leterít, mint Dudás László. A gyulaházi ificsapat edzője – aki tizenhat éve szolgálja hűséggel a jelenleg a megye kettőben szereplő egyesületet – az elmúlt hét elején annak rendje és módja szerint elindult civil munkahelyére, de már nem ért oda…

Dudás László már a visszatérést tervezi Fotó: magánarchívum

– A kocsiban ülve melegség öntött el, majd egyre kutyábbul éreztem magam – taglalta a történteket Dudás László. – Behajtottam a mátészalkai mentőállomás utcájába, húsz méterre volt a sürgősségi osztály, viszont már nem tudtam a saját lábamon elmenni odáig. Megkezdődött a galiba, az is kétséges volt, hogy lesz-e ember belőlem: sztrókot kaptam, annyira felugrott a vérnyomásom, hogy akadt, aki ott helyben lemondott rólam… Azt mondták, kritikus az állapotom, közel álltam ahhoz, hogy szó szerint felrobbanjak. Életmentő gyógyszert adtak, de közel sem vehettem biztosra, hogy ez segít… Hát, hatott. Másnap még gyengélkedtem, majd fokozatosan javult az állapotom: rengeteg vizsgálaton estem át, szerencsére valamennyi leletem negatív, így tegnap kiengedtek a kórházból.

Most tehát már – remélhetőleg – minden Baba, ami Dudás László közismert beceneve. A megboldogult Bombera Laci bácsi ragasztotta rá, mert szerinte úgy bánt a kölykökkel, mint a babákkal. Ugyanakkor annyi szent, az átélt események után az ötvenöt esztendős gyulaházi sportember változtatni kényszerül életmódján, a cigit például már is letette.

– Semmi előzménye nem volt, sosem szedtem gyógyszert, most már muszáj lesz. Szeretnék visszatérni a focihoz, de az is biztos, vissza kell venni a tempóból. Világéletemben központi szerepet játszott a futball, imádok gyerekekkel foglalkozni, bár talán nem szükséges ecsetelni, ez mennyi problémával jár, ráadásul én nem csak elvagyok velük, mindig nyerni akarok. Azt feltétlenül meg kívánom jegyezni, amikor Gyulaházára kerültem, Bardi Béla elnök-polgármester apám helyett apám volt, hálás vagyok neki!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .