Kattints a képre!!

Rég elmúltak azok az idők, amikor az a mondás járta futballberkekben: egy balhátvédet drótból hajtogatok. Ezen a poszton is ki kell hajtani a belét annak, aki nem akar kilógni a csapatból.

Budaházi Levente lába elsült, első bajnoki gólját rúgta ősszel Fotó: tudósítónktól

Budaházi Levente, a Mátészalkai MTK megye egyes brigádjának védője speciel – a hétvégi forduló előtt még az élen nyomuló Kemecse elleni idegenbeli összecsapáson – győztes góllal (0–1) bizonyította: „a bal bunkó” fogalma mára a homályba veszett. A szalkaiakhoz a nyáron csatlakozott – tesójával, a kapus Milánnal egy csapatban szereplő – huszonegy éves védő ráadásul első bajnoki gólját szerezte az őszi szezonban, mégpedig szabiból. Édesapjával, az egykori labdarúgóval, majd edzővel alighanem madarat lehetett volna fogatni. Különösen, hogy az immár hat mérkőzés óta veretlen – közben öt győzelmet behúzó – Kiss-legénység nagyon feltört a tabellán.

– Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy már nagyon régen sikerült szabadrúgásból gólt szereznem – taglalta Budaházi Levente. – Korábban nagyon sokat gyakoroltam és gyakoroljuk egy-egy edzés után, de eddig nem igazán sültek el jól. A srácok hecceltek is vele, de amikor szombaton oda álltam úgy éreztem, hogy berúgom. Hál’ istennek sikerült betalálni. Nem sűrűn szerzek gólt, mivel nem ez az elsődleges feladatom. Természetesen örülök neki, de a legfontosabb, hogy a csapat győztesen hagyta el a pályát, pláne, hogy ez nem akármilyen meccs, rangadó volt: rutinos, jó erőkből álló Kemecsét gyűrtünk le. Azt gondolom, hétről hétre megmutatjuk, hogy ebben a társaságban sokkal több van, és azért dolgozunk, hogy ez a bajnoki mérkőzéseken visszaköszönjön.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .