Kattints a képre!!

A futsal NB I. kilencedik fordulójában – hétfő este – az A Stúdió-Futsal Nyíregyháza a szomszédvár, Debreceni EAC otthonában lépett pályára.

A piros mezes nyíregyházi csapat jó első félidőt követően nem bírta a folytatást Fotó: tudósítónktól

A hatodik helyen táborozó hajdúságiak mindhárom eddigi hazai mérkőzésüket megnyerték, méghozzá valamennyi alkalommal alaposan elkalapálva ellenfelüket. A felsőházi rájátszást érő pozíció megőrzése nyilván külön hajtóerővel bírt számukra, míg – az egyébiránt jól teljesítő, a nyerhető meccseket rendre behúzó – újonc szabolcsiaknak ez ismét olyan feladatnak számított, ahol a szoros eredmény elérése lehetett a reális terv. Nem meglepő módon, sokan kísérték el a nyíregyházi csapatot, amely bátran kezdett, hamar vezetést szerzett, majd az első félidő derekán – egy perc leforgása alatt – fordított a házigazda, sőt, kisvártatva tovább növelte előnyét (3–1). Kovács Gergő precízen befejezett kontratámadás végén szépített, éltetve a reményt a folytatásra.

A szünet után Petró Martin kapus bravúrjaival egy ideig még „versenyben” tartotta a Stúdiót, mindazonáltal a ritmust váltó DEAC – újabb gólokkal – lassan, de biztosan felőrölte ellenfelét. Jóllehet akadt azért érdekes mozzanat: 5–2-es állásnál egy oldalberúgást követően a hazai játékos – az elmélázó hálóőr asszisztálása mellett – saját „ketrecébe” gurította a labdát, a sporik azonban nem ítéltek gólt, ők nyilván tudták, miért… Amikor pedig kilenc perccel a befejezés előtt Kovács Gergő büntetőjét hárította a debreceni cserekapus, elszállt minden esély.

Az Újpest–Nyírbátor találkozó 20.40-kor kezdődött, amelyről később számolunk be.

Futsal NB I.: 9. forduló

DEACA–Stúdió-Futsal Nyíregyháza 8–2 (3–2)

Debrecen, 356 néző, v.: Borbás B., Kakuk Sz. Nyíregyháza: Petró M. – Krajnyák Zs., Kovács R., Lakatos L., Gyügyei Z. Csere: Szabolcsi M., Hegyes B., Gyulai J., Ladányi D., Varga D., Kovács G., Lakatos L., Kovács E., Bagdi R. Edző: Lovas Norbert. Gól: Thiago 2, Szabó Á. 2, Deiby, Nagy B., Tóth A., Szatmári Á., illetve Kovács R., Kovács G.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .