Kattints a képre!!

Ma még senki nem tudja, mit hoz a holnap, aki viszont nem dugja homokba a fejét minimum sejti: kemény idők jönnek – a futballban is. Legalábbis amatőr szinten bizonyosan, olyannyira, hogy máris terjed a szóbeszéd néhány csapat „haláltusájáról”. Akad, ahol van is alapja…

A kék-fehér mezes balkányi csapat kitartóan küzd tovább Fotó: tudósítónktól

Ugyanakkor a megyei első osztályban szereplő, pillanatnyilag a tizenharmadik pozícióban posztoló Balkány kitart, noha egyesek már temetik.

– Szeretném cáfolni azokat a pletykákat, amelyek szárnyra keltek a megyei futballközegben arra célozva, hogy a Balkány nem fejezi be a bajnokságot – közölte Mirgai László, az együttes edzője. – Az biztos, nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel a gazdasági válság nálunk is lecsapódik. Az önkormányzat a fő támogatónk, amelynek télen a bölcsődék, iskolák, óvodák támogatása a legfontosabb. Ezért az előttünk lévő hónapokban elsődleges feladatunk, hogy minél jobban ki tudtunk jönni abból a forrásból, ami rendelkezésünkre áll, ehhez pedig csökkenteni kell a költségeket.

Spórolni kell!

– Szeretnénk a felújított létesítményünkben nyáron egy fiatal, anyagilag nem elszállt, ütőképes csapatot kialakítani, amely remélhetőleg stabilan helytáll a megye egyben. Ahhoz, hogy ez az elképzelés megvalósuljon, télen három-négy jó játékossal erősíteni kell, hisz jelenleg tizenhárom mezőnyjátékos bevethető, akikből egy-kettő betegség, sérülés miatt rendszerint hiányzik, emiatt is állunk ott, ahol. De meg fogjuk oldani ezt a nehéz feladatot is. Egyébként biztos vagyok abban, nem csak a Balkánynak, az amatőr csapatok kilencven százalékának kemény spórolással lehet majd életben maradni, mert az eddig rendelkezésre álló anyagi lehetőségek alighanem mindenhol csökkenni fognak, ami mindenki munkáját meg fogja nehezíteni.

Nem hagyják magára

– Köszönöm Pálosi László polgármester úrnak és stábjának, illetve Obsitos Norbertnek, valamint vezetőtársainak, hogy mellettünk állnak, nem hagynak magunkra. A balkányi labdarúgás olyan sporttörténelmi sikereket ért már el fennállása óta, mint NB III-as, megyei első-, illetve másodosztályú bajnoki címek sokasága, továbbá Magyarországon ritkaság számba megy az a korábbi veretlenségi sorozat, ami ötvenhét mérkőzésig tartott. Ezek az eredmények köteleznek minket, akik az egyesületért dolgozunk, hogy a kritikus időszakban is kitartsunk. A balkányi foci él és élni is fog!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .