Kattints a képre!!

A minap Kozma József, a Szpari aranycsapatának élő legendája ünnepelte hetvenedik születésnapját, hétvégén pedig – egy „házzal” arrébb – a megyei futball ugyancsak emblematikus alakja, a vajai Kun Miklós töltötte be nyolcvanadik életévét!

Nyolcvanadik születésnapján köszöntötték Kun Miklóst a vasárnapi bajnoki előtt Fotó: tudósítónktól

Hihetetlen, de igaz, Miki bácsi mindmáig aktív, a megyei másodosztályú vajai ifjúsági csapatot irányítja, nem is akármilyen sikerrel. A jeles dátumról, persze nem feledkeztek meg: a vasárnapi, Szabolcsveresmart elleni bajnoki előtt köszöntötték az egyesület elöljárói, illetve a települést vezető polgármester, a srácok pedig a pályán aratott 2-0-s győzelemmel járultak hozzá az ünnepi pillanatokhoz.

– Most harmadik hete megfáztam, vizsgálatokra jártam: a tüdőmben találtak valamit, szóval kicsit gyengélkedek, azt szoktam mondani, amikor nem ihatok pálinkát, akkor már baj van – jelezte Kun Miklós, aki azért nem vesztette el humorérzékét. – Megszállottja vagyok a futballnak, szeretem a közösséget, mindemellett nagy a család, már dédunokám van, és hamarosan jön a második is, a lényeg az, mindig tartoztam valahová, enélkül nem is lennék meg. Hadd büszkélkedjek egy kicsit, egyik unokámat, a kisvárdai akadémián focizó Kun Ákost háromszor is meghívták már a korosztályos magyar válogatottba. Engem nem lehet könnyen elzavarni a pályáról, igaz, edzéseket már nem tudok tartani, de amikor tehetem, a meccseken ott a helyem. Ha mégsem, rendes gyerekek vesznek körbe, segít az U16-os csapat edzője. Az ifivel kétszer egymás után bajnokok voltunk, most is van rá esély, bár a Bakta megelőzött minket. Nyáron öt srác került fel a felnőttek közé, van értelme a munkának, meg aztán két napot nem voltam ágyba életem során, csinálom, amíg bírom!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .