Kattints a képre!!

Hasít a Mátészalka. A megyei első osztályú együttes október elsején elbukta a Nyíregyháza Spartacus II. elleni idegenbeli partit, majd szűk egy hónap leforgása alatt a meglehetősen sűrű élcsoportba, konkrétan a hatodik helyre rakétázott: hat mérkőzést felölelő veretlenségi sorozatot kivágva, az erőltetett menet közben négy győzelmet aratva.

Lyáh Artúr (balról) és a mátészalkai szurkolók optimistán nézhetnek előre Fotó: Imre Mónika

A szatmáriak feltörtek, mint a talajvíz, szombaton például – az utóbbi időben ugyancsak jól muzsikáló – Nyírbátor otthonában nyertek úgy (0-3), hogy abban hiba nem volt. Az ominózus összecsapáson Lyáh Artúr szerezte a Szalka harmadik gólját: a huszonhat éves, momentán csatárként bevetett futballista körül korábban olykor „forrt a levegő”, egynémely húzása nem váltott ki osztatlan tetszést, sőt…

– Sokszor padlón voltam, rosszkor jöttek a csapatváltások, nyilván vastagon benne vagyok én is, hogy ennyi minden megesett velem, de most úgy érzem, sínre kerültem, ami a barátnőmnek is köszönhető – magyarázta elsöprő lendülettel Lyáh Artúr, aki eleddig három góllal segítette az őszi idényben a Kiss-legénységet. – Remélem, nem kiabálom el, kezdem visszanyerni a formámat, most már a gól is jött, na meg a csapat is nagyon egyben van. Szerintem az elmaradt Ibrány elleni pótmeccsen aratott győzelem dobta meg a szereplésünket: akkor volt rajtunk teher, de megoldottuk, majd a Tarpa legyűrése meghozta az áttörést. Az is benne van, hogy Kiss Tomi edző és Bákonyi Gyuri szakmai igazgató nélkül ez nem sikerülhetett volna, annyira fanatikusai a futballnak, hogy egyszerűen húzzák magukkal a társaságot. Igen, nagy az elvárás velünk szemben, és még akármi megtörténhet, mert nagyon szoros az élmezőny. És gyakran a fejünkhöz vágták, hogy kirakatcsapat a miénk, amelyet összeigazoltak, ezért könnyű nekünk, de ez nem így működik. Nyáron néhány hét alatt állt össze a keret, az eredmények viszont nem jönnek csak úgy maguktól, a melót is bele kell tenni, most talán kijelenthetjük, az idő nekünk dolgozik.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .