Kattints a képre!!

Bár Fácska Ottót – idejekorán – súlyos betegség parancsolta le a pályáról, mindazonáltal nem felejtette el a futballközeg. Anno balhátvédként tizenkét évet húzott le a nagyecsedi csapatban, visszavonulását követően hű maradt a sportághoz, olyannyira, hogy a szűken vett szakma háromszor választotta meg az év megyei játékvezetőjének!

Fácska Ottó (balról) és Tengyel Zoltán, a nagyecsedi csapat szponzora Fotó: tudósítónktól

Ereje teljében sújtott le rá a sors, hosszú időre megfosztva szeretett hivatásától, egyben a meccsrejárástól, mígnem szombaton eljött az idő: az ecsedi egyesület meghívásának eleget téve ő végezte el a kezdőrúgást a Csenger elleni első osztályú bajnokin (1–1). Hogy mikor volt utoljára mérkőzésen?

– Jaj, nagyon nehezet kérdez, szégyellem, de nem tudom – kutatott emlékezetében Fácska Ottó, ami ugyancsak rávilágít arra, egészségügyi állapota miatt kénytelen volt háttérbe szorítani a focit. – Sztrókot, agyi infarktust kaptam 2014-ben, azóta betegeskedem: hál’ istennek szellemileg semmi problémám nincs, viszont a mozgásra kihatott, úgy mondják, „hajós járásom” van. Nyolcvanhat napot töltöttem kórházban, az orvosok szerint a sport sokat segített, hogy ilyen szinten fel tudtam épülni. Hozzáteszem, ha a feleségem, a családom nincs mellettem, talán már nem beszélgetnénk! Ők segítettek pályafutásom során ezt a picike sikert elérni, majd akkor is, amikor leestem a lábamról. Mindemellett olyan szeretetet kaptam az egykori kollégáktól, az ecsedi emberektől, amit most érzek igazán. Megtisztelő, hogy ennyi év után sem felejtettek el, nem tagadom, elérzékenyültem a szombati meccsen. Alázattal szolgáltam az ecsedi futballt, és kiderült, megérte: örökké hálás leszek, hogy így emlékeznek rám.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .