Kattints a képre!!

Az olyan lágy városi ficsúr számára, mint én, október második felében már hideg van, felkerül hát a pufi dzseki. Ehhez képest péntek délután akadt, aki rövidnadrágban flangált Vásárosnamény központjában. Egy „házzal” arrébb, a gergelyiugornyai focipályán pedig egészen természetesen hatott, hogy gatyában, rövid ujjú mezben csattogtak ki az öltözőből – a gyerekek.

Csak semmi pánik! Az ifjú naményi játékosnak beszorult a levegő, amit hagyományos gyógymóddal kezeltek Fotó: szabolcsfociinfo

A megyei U14-es bajnokság északi csoportjában Vásárosnamény DSE–Gyulaháza meccset játszottak. A kötelező kört már is tudjuk le: a naményi csibészek 6-1-re nyertek, női játékvezető, jelesül Berki Anita dirigálása mellett. Bár egy-két kósza próbálkozás elhangzott, ebben a korban még nem jellemző, hogy a kölykök azt tesztelnék, hol húzódik a tűréshatár, mármint, ami a sporinak belefér szöveg ügyileg. A két edző, hazai oldalon, Sebestyén Gergely, a túlsó félen Bardi Gábor is nyugodtan szemlélte az eseményeket, egyáltalán, senki vérnyomása nem szökött az egekbe. A naményi leánycsapat tagjai ugyancsak belekukkantottak a mérkőzésbe, közben azon izgulva, elegen lesznek-e az edzéshez, majd megkapják Majoros Imre megnyugtató válaszát – igen!

A kissé mély talajú pályán, ami abból derült ki, hogy a lefújás után összecsapdosott csukákból szépen hullott a sár, jobbára néma maradt a síp, sokat mondok, ha félidőnként egy-egy szabálytalanságra vetemedett valaki. Az ördöngösen cselező gyulaházi hatos, nevezetesen Rózsa Tamás fittyet hányt arra, hogy kissé lötyög rajta a mez, a nadrág szinte a sípcsontjáig ér. Ahhoz, hogy passzos legyen a dressz még cseppet nőni kell, a labdával viszont jó barátságot ápol, a test-test elleni küzdelem viszont még nem kenyere… A házigazdáknál Bodó Gergő négy gólt hintett, ugyanakkor a jobbszélső, Herczeg Áron alighanem közönségkedvencnek számít, a kis „Dugó Dani” helyezkedése már a legnagyobbakat idézi…

A végén a vendégek levonulnak, a naményiakra még várt egy harci feladat – a két kapu lecipelése, amit láthatólag összeszokott csapatmunkával precízen megvalósítottak úgy, hogy abba belekötni nem lehetett.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .