Kattints a képre!!

File Zoltán belekóstolt a „légiós életbe”: a pályafutását Sényőn kezdő, jelenleg pedig a megye kettes Leveleket erősítő harminckét éves szélső középpályás a köztes időszakban jelentős időt húzott le Hollandiában. Ahol érdekes tapasztalatokat gyűjtött…

A hazatért File Zoltán (balról) a leveleki csapatban Szabó Dávid társaságában nyert megye hármas bajnoki címet az előző szezonban Fotó: tudósítónktól

– Kisebb nagyobb megszakítással hat évet éltem és dolgoztam Hollandiában, közben két klubban futballoztam – taglalta történetét File Zoltán, aki 2015-ben nagykállói színekben szerepelt, amikor nagyot fordult sorsa.  – Teljesen más a kinti bajnoki rendszer, persze, alacsonyabb osztályról beszélünk, de mégis homlokegyenest más, mint idehaza. Egy négyezer fős falu öt felnőtt csapatot „működtet”, ott szinte vallás a foci. Nagyon komoly erőt képviselt a csapat, amelyben játszhattam, szerintem a jelenlegi megye egyből kiemelkedne, már az első edzésen kiderült, hogy hoppá, nem csak lötyögni járnak le az emberek. Természetesen mindenki munka mellett focizik, a legszembetűnőbb különbség, hogy a játékosok tagsági díjat fizetnek azért, hogy egyáltalán futballozhassanak! Este nyolckor kezdtük az edzéseket, ami nem jelentett problémát, mert a körülmények, a villanyfényes pályák teljesen adottak ehhez.

File Zoltán 2020 októberében jött haza, alighanem végleg, és ennek nyomós oka van.

– Van egy három éves kisfiam, nem szeretnék lemaradni arról, miként cseperedik fel.  Régi csapattársam, Szabó Dávid keresett meg, hogy lenne-e kedvem ismét focizni, volt, így jött a leveleki vonal. Megjegyezném, a Sényő óta ez itthon az első olyan csapat, ahol igazán jól érzem magam!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .