Kattints a képre!!

Teljes erővel zakatol az Újfehértó őszi turnéja, amelynek szombati állomása visszhangos sikert aratott: a megyei első osztályú együttes 7-0-ra nyert Csengerben. Persze, a szatmáriak ettől szívesen eltekintettek volna…

Nagy Máté a helyzet magaslatán Fotó: tudósítónktól

Mindemellett megér egy misét, hogy a valamennyi mérkőzésén idegenben fellépő – a tabella második helyén nyomuló – „Piskóti-banda” a mezőnyben a második legtöbb gólt szerezte (a huszonnégy „dugónál” csak a Kemecse jegyez többet, szám szerint huszonnyolcat…), mindeközben a legkevesebbet kapta (6). Ebben nyilván elévülhetetlen érdemei vannak Nagy Máténak: a huszonkét éves kapus nyáron igazolt az újfehértói csapathoz, előtte megjárta a „hadak útját” – az NB III-as Sényő játékosaként 2021 decemberében bal kezének alkarján két csont szilánkosra tört a Kisvárda elleni összecsapáson. A hathónapos kihagyásnak már nyoma sincs, az aktuális szezonban tíz bajnokin hatszor bevehetetlennek bizonyult „ketrece”!

– Számomra éppen ez a legfontosabb, hogy minél több meccset lehozzak kapott gól nélkül, ami egy biztos pontot alapból ér a csapatnak – rögzítette a cáfolhatatlan tényt Nagy Máté. – Én is olyan vagyok, mint a kapusok többsége, fáj, ha nem tudok hárítani, viszont először magamban keresem a hibát: akadt is meccs, amelyen benne voltam a gólban, feltettem a kezem, ezt a többiek is elfogadják. Szerencsére azon a mérkőzésen segítettek a srácok, végül nyertünk. Sokan mondják, joggal, hogy hálátlan poszt a miénk, elég elnézni egy labdát, és elúszhat minden, aztán hallgathatja az ember a kritikát, de a foci már csak ilyen. Mindenesetre arra törekszem, hogy az idén hátralévő öt mérkőzés közül legalább hármat lehozzak „nullára”, ha tíz kapott gól alatt maradunk, az elég jól nézne ki.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .