Kattints a képre!!

Nem azért a két forintért (bár ilyen már rég nincs, de jól hangzik…), Zámbori Zoltán még akkor kezdte a futballt, amikor egészen más értékrendek uralkodtak.

Zámbori Zoltán – sérülése dacára – nem akarja cserbenhagyni a baktai csapatot Fotó: tudósítónktól

A harmincegy éves csatár a legendásnak titulálható – anno a magyar futball második vonalában szerepelő – baktai nemzedék egyik utolsó mohikánja, aki mindmáig aktív. Igaz, néhány esztendő fórja van mondjuk Illés László, Geda Gábor és pár korábbi, már visszavonult csapattársával szemben. Majd némileg megbicsaklott a történet, amikor éppen máshol futballozott.

Mindenesetre a Baktalórántháza megye kettes brigádjában jelenleg frontembernek számít: a Nyírerdő csoport valamennyi őszi fordulójában – eleddig kilenc csengett le – pályára lépett, sőt egy percet sem hiányzott, plusz négy gólt is berámolt.

– Nagyon fiatalon megadatott, hogy az NB II-ben a Fradi ellen játszhattam, ráadásul gólt is szereztem a Kazincbarcikával vívott meccsen, mégpedig Kozma Dodi beadásából – merült el kicsit a múltban Zámbori Zoltán. – Aztán bizonyos dolgok miatt lelohadt a lelkesedésem, abba is hagytam egy időre. Közben drámai hirtelenséggel elhunyt az öcsém, ami borzasztóan megviselt, egyfajta menekülés volt, hogy visszatértem focizni a megye hármas, azóta sajnos, megszűnt Nyírkércshez. Jól esett ismét egy csapathoz, közösséghez tartozni, és az érzés is visszajött, amit a játék jelent. Mellette technikai vezetőként és az utánpótlásban dolgoztam a Baktánál. Mindig mondták, hogy jöjjek már, hát beadtam a derekam, pont akkor álltam vissza, amikor beütött a Covid-járvány… Lekopogom, eddig nem volt komolyabb sérülésem a baj csak az, hogy március óta küszködök egy makacs húzódással, legalábbis úgy sejtem, hogy az, remélem, nem sérv, az rosszabb lenne. De nem akarom cserbenhagyni a csapatot, mert szívemen viselem a sorsát, télen viszont muszáj lesz megnézetni, mert nem túl jó így focizni.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .