Kattints a képre!!

Dübörög a Lecsó-szezon, amit jól megfűszereztek Ajakon. A megyei másodosztályú csapat – hét forduló után – veretlen a Nyírerdő csoportban, amit megspékeltek két bajnokesélyesnek titulált ellenfél idegenbeli legyűrésével.

Leskovics Attila azon rikta kevesek egyike, aki jóban-rosszban kitart csapata mellett Fotó: magánarchívum

Előbb kétszeres címvédő Gergelyiugornya, legutóbb a Vaja otthonában homorított nagyot a Barati féle baráti egylet, mindezt megfejelve azzal, hogy a teljes mezőnyben a legkevesebb gólt – hatot kapta. És mindjárt témánál vagyunk: Leskovics Attila, vagyis Lecsó, az Ajak harminchárom éves kapusa ősszel is fog, mint a zöld festék. A cerberus egyébiránt régi motoros, két szezon kivételével csak a helyi legénységben védett. Ami nagy szó a modern futballvilágban.

– A fater is kapus volt, jött magától, hogy én is beálljak védeni, ennyi a történet – tért ki egy mondattal a „szakma” választásra Leskovics Attila. – Olykor hálátlan poszt, de ez már így veszett. Azért van még egy pár rutinos, kiváló játékos a keretben, Markos Janó, vagy a nyáron visszatért Cuki (Soós Tibor) szavára mindig lehet adni, és amúgy is jó az összhang a csapaton belül. Meg szerintem tudunk védekezni, amivel igazából sosem volt baj, inkább elöl adódott probléma, kevés gólt szereztünk, na. Éppen ezért kellett egy Cuki előre, látszik is az eredményeken. Nem mindegy, milyen társaságban focizik az ember: én itthon vagyok itt, mindenkit ismerek, most is szinte csak helyi játékosok szerepelnek, akik képesek „meghalni” a csapatért. Az biztos, régen kezdtünk ilyen eredményesen bajnokságot, meglátjuk, mi sül ki ebből.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .