Kattints a képre!!

A tényekre szorítkozva: a 80. percben – 2-3-s állásnál, verekedés miatt – félbeszakadt a Szatmárcseke–Ópályi megyei másodosztályú mérkőzés.

Amikor még a labdára koncentráltak a felek a szombati meccsen… Fotó: tudósítónktól

A jelek szerint a Gémtech csoportban szereplő két egyesület összecsapásai magukban hordozzák a veszélyt: bő egy esztendeje, 2021 októberében, hasonló balhé következtében ugyancsak a zöld asztalnál végződött a találkozó, annyi kitétellel, hogy akkor az Ópályi volt a házigazda, amely súlyos büntetéssel szembesült. Öt tavaszi meccsen zárt kapus rendezésre kötelezték.

– Először is szeretnék elnézést kérni a történtekért, ennek nyilvánvalóan nem lett volna szabad így alakulni – közölte Szűcs István, a Szatmárcseke edzője a szombati események kapcsán. – Sajnos, van három-négy olyan nézőnk, aki jobb lenne, ha otthon maradna, mert csupán a gondot okozzák. Többet nem akarok mondani, mert minden csak magyarázkodás lenni…

Baljós árnyak

Takács Ferenc, az Ópályi egyesületi elnöke szintén kifejtette véleményét az ügyről – kicsit bővebben.

– „A Csillagok háborúja” című film ezen része jutott eszembe, amit jelen állás szerint „A faluk háborúja” jellemezne. Kötelességemnek érzem, hogy néhány szóban reagáljak a mérkőzésen tapasztaltakra. Nem véletlenül ezt a címet választottam a mondanivalómhoz… Egy kis félsz munkált bennünk az elinduláskor, mert nem voltunk biztosak abban, hogy az ominózus 2021-es, Ópályiban, szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt meccset már elfelejtették a csekeiek. Ráadásul a Győrtelek végén történt baleset és az ezt követő útlezárás miatt több, mint fél órát kellett várakoznunk. Kb. ennyi késéssel kezdődhetett el a mérkőzés is, amely normális kerékvágásban indult. A hazai csapat biztosan vezetett 2-0-ra, férfias küzdelem volt a pályán, semmi nem utalt arra, hogy idő előtt fog befejeződni a meccs. A második félidő elején sikerült kiegyenlítenünk, majd átvenni a vezetést. Na, ettől kezdve elszabadult a pokol!  Az egyik hazai játékos kiállítatta magát és a nép haragja teljes erővel rázúdult az ópályi focistákra. Megállás nélkül szidták a játékosainkat és a bírót. Folyamatosan kiabálták, hogy „most nem Pályiba vagytok” és nem kíméltek bennünket.

„Keményítsetek be!”

– Ebben élen jártak a rendezők is, az egyik például három méterre bent a pályán szidott mindenkit, miközben kiabálták, hogy „keményítsetek be!” – ezt főleg a rendező mellényt viselő alak ordibálta, nála el is szakadt a cérna. Ugyanis beszaladt a pályára és lefejelte egyik játékosunkat, aki összeesett és az arcát elborította a vér. Ezután a bíró még folytatni akarta a mérkőzést, de két perc múlva, amikor a nézők bezúdultak a pályára, akkor félbeszakította azt. Sajnáltuk a történteket és tudjuk, hogy arról, ahogy ez történt nem tehet a vezetőség. Megtapasztalhatták azt, amit mi már átéltünk, hogy képtelenek vagyunk távol tartani a mérkőzésről a viselkedni nem tudó embereket. Ezért minket rendesen megbüntetett az Igazgatóság fegyelmi bizottsága, ezt nem kívánom önöknek, de remélem, tanulnak belőle és nem engedik meg azt, hogy egy kívülálló ember tettlegességet kövessen el egy játékossal szemben. A sportnak nem az ellenségeskedésről, hanem a sportszerűségről kellene szólni. És akkor jöjjön a filmben említett végszó: Naboo népe (Szatmárcseke) és a gunganek (Ópályi) fényes ceremónia keretei közt ünneplik meg a két falu közti barátságot.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .