Kattints a képre!!

Kényszerhelyzet miatt visszalépett a labdarúgó NB III Közép-csoportjának küzdelmeitől a Makó FC, amely közleményben tudatta, hogy a helyi önkormányzat az energiaár-növekedés miatt bezárja sportlétesítményei jelentős részét, így október 1-től nem használhatóak a helyi stadion épületei sem.

A makói stadionban nem lesznek meccsek – egy ideig Fotó: makofoci.hu

A makói önkormányzat a brutális – 10-12-szeres – energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét, így a Makó Arénát és épületeit is, melyek október 1-től nem használhatóak.

„Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni” – húzta alá a Csongrád-Csanád megyei együttes közleménye, kitérve arra is, hogy a csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, és a működésre fordítható összegek is jelentősen csökkentek.

„Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez. A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó-szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban való további részvételtől” – írta a kilenc mérkőzés után három győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel a Közép-csoport 12. helyén álló klub.

Az utánpótlás megmentéséről egyeztettek Farkas Éva Erzsébet makói polgármesterrel, és válságtervet dolgoztak ki a korosztályos csapatok edzési és versenyzési lehetőségeire, illetve a megyei másod- és harmadosztályokban szereplő felnőttcsapatok szerepeltetésére.

A Makó FC a 2020–2021-es idényben megyei bajnokként jutott fel a harmadosztályba, ahol az előző kiírásban újonc létére az ötödik helyen zárt. A jelenlegi kiírásban már egy csapat, a Balassagyarmat korábban visszalépett az NB III-tól, illetve a Pápa még a bajnoki rajt előtt.

(forrás: nso.hu)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .