Kattints a képre!!

Meglehet, jó néhány mátészalkai futballista számára egyszeri és megismételhetetlen élményt jelentett telt ház előtt NB I-es együttesel szemben pályára lépni. Kívánjuk, hogy ne így legyen!

A képi bizonyíték, hogy Huszti Péter (bal szélen) és a mátészalkai csapat odatette magát az Újpest elleni kupameccsen Fotó: ujpestfc

Mindenesetre a régi idők szelleme kísértett, midőn az Újpesttel vívott Magyar Kupa-összecsapásra megmozdult – talán nem túlzás – a teljes régió. Csak jöttek és jöttek, akadt, aki csak lábujjhegyen ácsingózva követhette az eseményeket. Ráadásul a találkozó 7. percében talán még a szalkai városközpontban is megremegtek a házak, amikor a kétezer néző hangos üdvrivalgással konstatálta: a megyei első osztályú csapat vezetést szerzett az élvonalbeli klub ellen. A folytatásban, persze fordítottak a lilák (1–6), de hát ez a realitás.

– Nem kérdés, a társak nevében is mondhatom, hogy nagy hatással volt ránk ez a meccs, egy amatőr focista számára ritka az ilyen alkalom – osztotta meg érzéseit Huszti Péter, a Szalka huszonegy éves középpályása, aki csapata egyik legjobbja volt a szombati kupafellépésen. – Személy szerint soha nem játszottam még ennyi néző előtt, egyébként szerintem az újpestiek is kellemesen meglepődtek, meglátták a pályát, ami nagyon jó állapotban van, és alighanem még a kedvük is megjött. Nehéz pontosan megfogalmazni, hogy mi jelentette a különbséget, az biztos: gondolkodásban és gyorsaságban egyértelműen jobbak az újpestiek, próbáltuk felvenni a tempót, emiatt mentálisan elfáradtunk. Ezzel együtt talán többet ki lehetett volna hozni a mérkőzésből, legalábbis szorosabb eredményt elérni, annál is inkább, mivel két gólt kaptunk fejesből, plusz a lepattanó labdákból is betaláltak, pedig erre készültünk. De hihetetlen érzés volt, hogy ennyien kijöttek, pláne, hogy a közönség végig mellettünk állt, örült minden megmozdulásnak, ezért éri meg futballozni!

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .