Kattints a képre!!

Mint az közismert, szombaton (kezdés: 13 óra) a megyei első osztályban szereplő Mátészalkai MTK az NB I-es Újpestet fogadja a Magyar Kupa országos főtábla harmadik fordulójában. Nem ez lesz a felek első találkozója a szatmári városban… Majd egy félévszázaddal ezelőtt, 1979 augusztus elsején barátságos mérkőzésre érkezett Mátészalkára a válogatott játékosokkal teletűzdelt Újpesti Dózsa.

Sporttörténelmi fotó: az 1979-ben játszott mérkőzésen Kiss István hártotta a válogatott, Tóth András 11-esét – a lelátó látványa pedig önmagáért beszél Fotó: magánarxhívum

A meccset óriási érdeklődés előzte meg megyeszerte, sőt a határokon túlról is: a kezdésre több, mint 5000 néző helyezkedett el a lelátón és a pálya szélén! A szurkolók nagy örömére a hazai csapat a 9. percben Tarczali Gyula kapásból lőtt góljával megszerezte a vezetést, de Tóth András hamar egyenlített. A folytatásban a Szalka jól tartotta magát, a kapuban Kiss István bravúrt bravúrra halmozott: a többszörös magyar, illetve belga gólkirály, Tóth András büntetőjét is hárította! Az 1-1-es végeredmény után elmondható, leírható, hogy az Újpest még nyeretlen Mátészalkán…

Az újpestiek a Rothermel – Kolár, Jurácsik, Sarlós, Tóth J. – Schumann, Nagy L., Tóth A. – Fazekas, Kerekes, Gyöngyösi összeállításban léptek pályára az ominózus összecsapáson. Jellemző játékoskeretük erősségére, hogy a lilák csapatából hiányzott Tóth Zoltán kapus, valamint Dunai Ede, továbbá az akkor a világválogatottba meghívót kapott – a közelmúltban elhunyt klasszis – Törőcsik András.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .