Kattints a képre!!

Tizenhét éves tinit ritkán vetnek be, pláne kapusként az edzők: leginkább csak akkor, amikor nincs ki a létszám, nagyon ég a ház, vagy – jobb esetben – az illető helyet követel magának a csapatban. Ilyés Barnabás esetében utóbbi variáció „játszik”: immár rendszeresen nevével kezdődik a Vaja megyei másodosztályú együttesének összeállítása.

Ilyés Barnabás bizonyítja, lehet rá számítani Fotó: magánarchívum

Ráadásul a Nyírerdő csoportban szereplő, jelenleg a második helyen táborozó legénység meglehetősen jól el van eresztve ezen a poszton: az ifjú hálóőr – a huszonnégy esztendejével szintén fiatal, mindazonáltal rutinosabb – Vakarcs Imrét szorította ki, holott ő letett már ezt-azt az asztalra. Így a vasárnapi, Gergelyiugornya ellen megnyert (3–2) rangadón is Ilyés Barnabás védett, mégpedig több alkalommal bravúrral.

– Én is meglepődtem, hogy ennyire hamar bizalmat kaptam: már a szezon első meccsén, majd egy ilyen rangadón is engem dobott mélyvízbe a Siska Attila mester – árulta el Ilyés Barnabás. – Mindenképpen szólnék arról, hogy Vakarcs Imi nélkül nem tarthatnék itt, aki pályán és az életben egyaránt segít, támogat. Nagyon jó viszonyban vagyunk, sőt, mondhatom, a legjobb barátként tekintek rá, örülök, hogy tőle tanulhattam! Nem vagyok izgulós fajta, úgy fogtam fel az egészet, hogy itt a lehetőség, bizonyítani kell a csapatnak, a nézőknek, hogy elértem egy szintet, lehet rám számítani. Természetesen van még hová fejlődni, minden edzésen ott vagyok, próbálom odatenni magam, mert a kapuban egy hiba is visszaüt.

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .