Kattints a képre!!

Mándok, hétfő délután. Szinte vágni lehet a csendet, csak a futballpályát vigyázó fák suhognak. Az eső lába lóg, nem úgy a helyi megye egyes csapat játékosaié, akik a felkészülés nyitányára gyülekeznek. Lassan, de biztosan.

A mándoki csapat is már a bajnok ifolytatásra melegít Fotó: szabolcsfociinfo

Berecz Károly már mindent elrendezett, a „szaki” idestova tizenhat éve hűen szolgálja az egyesületet – szertárosként, afféle mindesként. Dunga, vagyis Dancs Attila technikai vezető a katlan kellős közepén ellenőrzi az utolsó simításokat, majd a főnök, ifjabb Pekó Lászlóval és a becsatlakozó vezetőségi taggal, Tamás Zoltánnal elvonulva egyeztetésbe kezd, meghányva-vetve a jövőt. Kicsit azért beleszagolnak az edzésbe, ami többek számára a bemutatkozással egyenértékű. Az új tréner, Dolhai Máté előkészítette a terepet, a frissen érkezett, egyaránt védekező középpályásként bevethető cigándi Cservenyák Tamás, miként a Budapest első osztályban szereplő Gázgyártól ide igazoló Lakatos Balázs első munkanapját tölti mándoki kötelékben. A harmadik nyári szerzemény, Köblös Bence egyelőre még felmentést kapott.

Megy minden a maga módján, a futás közismerten nagy barátja, a gólkirály Gyüre Tamás is húzza az igát, közben alighanem olykor a kedden esedékes motorvizsgán agyal… Tényleg, vajon sikerült? A legkisebbek élnek a lehetőséggel, a Dancs és Pekó família csemetéi a kapuháló állagát tesztelik életerős „löketeikkel” – szigorú szülői felügyelet mellett.

Alighogy lefújják az edzést, leszakad az ég, kiadós zápor öntözi az egyébként is játékra csábító, perfektül festő gyepet. Ezt már odafentről, a klubszobából sasolhatják a fiúk, akik pizzát majszolva bonyolódnak egész estét betöltő sztorizásba. Sziszegve nyílik egy-két sörösdoboz, már vastagon sötét van, amikor a „kemény mag” szedelőzködik. Pedig azt mondják, ez csak átlagos hétközi edzés volt…

Játékosmustra

A Mándok megyei első osztályú csapatának nyári változásai

Távozott: Lakatos István (Baktalórántháza), Törtei Tamás (Kállósemjén), Haller Renátó (Balkány), Oláh Gergő (Nagydobos), Illés Adrián (?), Nagy László (?)

Érkezett: Köblös Bence (Gyulaháza), Lakatos Balázs (ASR Gázgyár), Cservenyák Tamás (Cigánd)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .