Kattints a képre!!

Mátészalka. Csütörtök kora este, gomolyfelhők, munkából lassan hazafelé poroszkáló emberek. A futballpályán viszont most pezsdül meg az élet: megkezdi a felkészülést a megyei első osztályú csapat.

A szalkai szakmai stáb új tagjai és a nyári szerzemények Fotó: szabolcsfociinfo

Hamar kiderül, Manyika, a szertáros – …és még ki tudja hány funkció birtokosa – kávéja kiváló, a „műhely” továbbra is patent: a sokak szerint a vidék egyik legjobb, ha nem a legjobb pályája gondosan ápolva: a két kapu előtti, egyelőre lezárt rész frissen gyeptéglázva. Bár Papik Zoltán szakosztályvezető szabadkozik, hogy volt már szebb is… Bákonyi György szakmai igazgató érkezik, a csapat pedig – hárman igazoltan hiányoznak – az öltözőben ülve szembesül az elvártakkal, tervekkel. Kiss Tamás, az új edző ugyancsak lelkesítő beszédet tart, a szintén első szalkai munkanapját gyűrő Kanócz Béla kapusedző nem veszteget sok időt a bemutatkozásra.

Elkészül az ilyenkor elmaradhatatlan kép a friss szerzeményekről. Az egyesület címere elé felsorakozók között a visszatérőnek számító Drabik Milán, a súlyos sérülésből felépült Hevele Márk számára egyáltalán nem idegen a közeg. A Csáki József, Fejes János, Gergely Balázs, Szokolai Márk alkotta négyesfogat tagjainak többsége ellenfélként ismerős, míg Budaházi Levente immár egy csapatban szerepelhet tesójával, a kapus Milánnal.

A tréning a megszokott mederben, nyugiban cseng le, némi játékkal színesítve. A lelátón három szurkoló talán már azt latolgatja: a jelentős erősítésből kisülhet valami jó. Este lesz, de holnap új nap virrad, beindult a meló Mátészalkán.

Játékosmustra

A Mátészalkai MTK megyei első osztályú csapatának nyári változásai

Távozott: Ötvös Szabolcs (Nagydobos), Scheibli Máté (munkahelyi elfoglaltság miatt)

Érkezett: Fejes János (Gergelyiugornya), Csáki József (Ibrány), Gergely Balázs (Ibrány), Drabik Milán (Nyírmeggyes), Budaházi Levente (Cigánd), Szokolai Márk (Cigánd), Hevele Márk (újrakezdte)

Kattints a képre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .